Šport a olympizmus
2 min. čítania

SOŠV a Slovakia travel podpísali zmluvu o spolupráci

Zmluvu o vzájomnej spolupráci podpísali generálna riaditeľka Slovakia travel Ivana Vala Magátová a prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.
Foto
SOŠV/SAMUEL GALICA

Slovenský olympijský a športový výbor a Slovakia Travel podpísali pred začiatkom 65. valného zhromaždenia SOŠV zmluvu o spolupráci. Jej predmetom je vzájomná spolupráca v súvislosti s projektom Slovenský dom na tohtoročných olympijských hrách v Paríži. Zmluva sa odráža od uznesenia vlády SR č. 626 z 20. novembra 2023 a dohode oboch strán týkajúcich sa práv a povinností pri realizácii projektu.

Zmluvu o vzájomnej spolupráci podpísali generálna riaditeľka Slovakia travel Ivana Vala Magátová a prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel. Slovenský dom bude na OH v Paríži po prvý raz od ZOH 2010 vo Vancouveri sprístupnený aj širokej verejnosti.

„Dnešným podpisom zmluvy sa naplnila dlhodobá snaha Slovenského olympijského a športového výboru, aby prezentácia Slovenska v zahraničí počas veľkých medzinárodných športových podujatí bola koordinovaná. Veľmi sa teším, že naplnením tohto dokumentu vytvoríme pevné základy k tomu, aby to bolo aj na ďalších olympijských hrách v budúcnosti,“ povedal Anton Siekel, prezident Slovenského olympijského a športového výboru.

„Návštevníci si v ňom budú môcť vychutnať národné jedlá, zapojiť sa do tvorivých dielní, ale napríklad aj vysadnúť na trenažér a prostredníctvom virtuálnej reality sa preniesť na skutočné slovenské cyklotrasy. Olympijské hry v Paríži sú skvelou príležitosťou ako prostredníctvom nášho olympijského domu spropagovať Slovensko ako atraktívnu turistickú destináciu,“ uviedla generálna riaditeľka Slovakia travel Ivana Vala Magátová.

Slovenský dom sa bude nachádzať v parku La Villette na severovýchode Paríža. Dostupný bude v rámci metropoly prostredníctvom liniek metra č. 5 a 7, električky 3b a niekoľkých autobusových liniek.

SOŠV a Slovakia travel v podpísanej zmluve zaviazali k spolupráci a súčinnosti za účelom riadneho a úspešného zabezpečenia projektu Slovenský dom.

Zmluvu o vzájomnej spolupráci pred 65. VZ SOŠV podpísali generálna riaditeľka Slovakia travel Ivana Vala Magátová a prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.
Zmluvu o vzájomnej spolupráci pred 65. VZ SOŠV podpísali generálna riaditeľka Slovakia travel Ivana Vala Magátová a prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.
Foto
SOŠV/SAMUEL GALICA

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
kaufland
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia