Športové aktuality
Jasná
1 min. čítania

V Jasnej budú v januári 2024 znovu po troch rokoch preteky SP zjazdárok

Pohľad na časť publika počas pretekov SP zjazdárok v Jasnej v roku 2016. Vtedy sa Svetový pohár vrátil na svahy Chopku po 34 rokoch.
Foto
Ľubomír Souček

Slovenské stredisko Jasná bude v sezóne 2023/24 hostiť preteky Svetového pohára zjazdárok. Šéf spoluorganizátorskej spoločnosti TMR Igor Rattaj to vo štvrtok potvrdil na facebookej stránke lyžiarskeho rezortu, v ktorom sa podujatia SP išli aj v Pod Chopkom by sa 20. a 21. januára budúceho roka opäť malo súťažiť v obrovskom a špeciálnom slalome. Organizáciu Jasnej oficiálne pridelia na kongrese Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) na začiatku mája v chorvátskom Dubrovníku.

Prvýkrát v samostatnej histórii sa preteky SP išli v roku 2016. Lyžiarky sa v Nízkych Tatrách predstavili najprv v slalome. Obrovský slalom museli vtedy pre silný vietor preložiť zo soboty 5. marca na pondelok 7. marca a triumfovala v ňom Rakúšanka Eva-Maria Bremová. Deň predtým v slalome zvíťazila Američanka Mikaela Shiffrinová, tretia skončila Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová bola na deviatom mieste.

V roku 2021 sa Svetový pohár vrátil do Jasnej. V sobotu 6. marca slalom opäť vyhrala Shiffrinová, pred Vlhovou. Liptáčka však triumfovala v emotívnom nedeľnom obrovskom slalome.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV