Športové aktuality
2 min. čítania

Viktória Reichová šiesta a ôsma na Svetovej sérii v Paríži

Viktória Reichová.
Foto
INSTAGRAM (vr)

Slovenská umelecká plavkyňa Viktória Reichová obsadila v pretekoch druhého kola Svetovej série v Paríži v ženských sólových disciplínach 8. priečku, v technických sólach skončila šiesta.

Reichová získala za svoje voľné sólo 77,2000 bodu, čo stačilo na ôsmu priečku. Druhá slovenská zástupkyňa Chiara Diky nastúpila na súťaž napriek zdravotnému hendikepu, za svoje vystúpenie dostala 76,7667 bodu.

Dvadsaťročná Reichová vylepšila svoje umiestenie z voľných zostáv v technických, v ktorých dostala 75,2891 bodu. Pre mladú akvabelu to bola prvá súťaž v sezóne.

„Preteky som si neskutočne užila vďaka skvelej a uvoľnenej atmosfére pri bazéne. Som hrdá na výsledok, ktorý som dosiahla v oboch zostavách, keďže som ich začala trénovať len tri týždne pred podujatím na sústredení v Grécku,“ opísala svoje pocity podľa facebookového profilu SPF Viktória Reichová.

Technické sóla vyhrala šestnásťročná Francúzka Oriane Jaillardonová (83,5476), voľné sóla zasa devätnásťročná Španielka Iris Tiová-Casasová (86,7333).

Pre umelecké plavkyne sa začína sezóna, ktorá vyvrcholí v lete svetovým a európsky šampionátom. Na tieto vrcholy sa sústredí aj pozornosť Viktórie Reichovej.

Ešte v januári pritom uvažovala o konci športovej kariéry. Ako priznala na svojom instagrame, bola extrémne demotivovaná a nemohla nájsť vášeň a lásku k športu.

 „Nikdy som v sebe necítila taký zápal pre šport ako teraz. Verím, že sa vďaka tréningom, ktoré sú predo mnou, budem len zlepšovať, aby som mohla začiatkom leta reprezentovať Slovensko na MS a ME.“

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV