Športové aktuality
Kronplatz
2 min. čítania

Vlhová v obrovskom slalome SP v Kronplatzi štvrtá, Shiffrinová s rekordným 83. triumfom

Petra Vlhová.
Foto
TASR/AP

Mikaela Shiffrinová dosiahla svoje 83. víťazstvo v pretekoch Svetového pohári a utvorila historický ženský rekord. Dvadsaťsedemročná americká zjazdárka triumfovala v utorkovom obrovskom slalome v talianskom Kronplatzi pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou (+0,45) a domácou Federicou Brignoneovou (+1,43). Slovenka Petra Vlhová skončila s odstupom +1,65 sekundy na 4. mieste.

Fenomenálna Shiffrinová sa osamostatnila na čele historickej štatistiky od krajanky Lindsey Vonnovej, pred pretekmi mali obe na konte 82 víťazstiev. Shiffrinová teraz bude útočiť aj na absolútny rekord, len tri triumfy jej chýbajú k vyrovnaniu zápisu Švéda Ingemara Stenmarka (86). Najviac ich získala v slalome (51), 18 pridala v "obráku", 5 v super-G, po 3 v zjazde a paralelných mestských pretekoch, 2 v paralelných slalomoch a 1 kombinácii. Celkovo získala vo SP 131 pódiových umiestení (83-24-24).

Vlhová bola po prvom kole šiesta, keď na svoju veľkú americkú rivalku stratila 1,01 s. V druhom kole, ktorú staval jej tréner Mauro Pini, sa však zlepšila najmä v strmej časti trate. "Prvé kolo mi vôbec nesadlo. V druhom som sa snažila niečo urobiť, nakoniec je z toho štvrté miesto. Nemali sme na druhé kolo nič pripravené, ale tréner pochopil, že to treba postaviť viac zatočené, lebo prvé kolo bolo veľmi otvorené," uviedla slovenská lyžiarka pre JOJ Šport.

Shiffrinová zvýšila svoj náskok na čele celkového poradia SP pred Gutovou-Behramiovou na 556 bodov, Vlhová je tretia so stratou 571 bodov. Čerstvá držiteľka rekordu sa dostala sa aj do čela priebežnej klasifikácie disciplíny. V "obráku" má náskok 49 bodov na druhú Talianku Martu Bassinovú. Tá obsadila v utorok až 10. miesto. Vlhová je štvrtá so ziskom 386 bodov, tretia je Gutová-Behramiová so 437 bodmi.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV