Športové aktuality
3 min. čítania

Winter Games ozdobili olympijskí medailisti z Pekingu

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Brankár HC Oceláři Třinec Ondřej Kacetl sleduje puk počas zápasu na hokejovom podujatí Winter Games.
Foto
TASR/JAROSLAV NOVÁK

Hneď šesť bronzových olympijských medailistov z Pekingu je súčasťou hokejových Winter Games v Bratislave. V úvodnom piatkovom súboji v rámci českej extraligy proti sebe nastúpili Marko Daňo, Libor Hudáček a Martin Marinčin z Třinca s Kristiánom Pospíšilom z Komety Brno. V sobotu bude súčasťou duelu Tipos extraligy Zvolenčan Peter Zuzin a v nedeľu hokejový sviatok vyvrcholí aj za prítomnosti Samuela Takáča zo Slovana Bratislava.

V úvodný deň Winter Games kropil hráčov na ľade aj dážď. Skvelú atmosféru okolo zápasu medzi Třincom a Brnom (6:1) však nespláchol. Hráči sa prispôsobili aj mokrému ľadu, na tribúnach sa bavilo 11 367 divákov. „Mal som zimomriavky,“ povedal obranca Martin Marinčin, ktorý uzatváral prvým presným zásahom konečné skóre.

Libor Hudáček by počas Winter Games potreboval stierače

Winter Games
Foto
TASR/JAROSLAV NOVÁK

Bronzový medailista z Pekingu Libor Hudáček sa blysol štyrmi kanadskými bodmi (1+3), dvoma presnými zásahmi mu sekundoval aj Marko Daňo.

Po vyrovnanej prvej tretine favorizovaný úradujúci český majster z Třinca zabral a napokon jasne vyhral. Pri štyroch góloch bol Libor Hudáček.

„Zápas som si dosť užil, potešili sme hrou i výsledkom fanúšikov. Sme kreatívni hráči, snažíme sa hrať s ľahkosťou. Verím, že v nastúpenom trende budeme pokračovať aj ďalej. Vnímali sme aj fanúšikov a na striedačke sme si hovorili, že je super atmosféra. Mali sme na tribúnach veľa známych a členov rodiny,“ povedal Libor Hudáček.

Hráčom počas dažďa puky odskakovali a museli sa s tým popasovať. Rodák z Harichoviec sa však musel vysporiadať aj s iným problémom. „Aj dážď patrí k podobným zápasom, ale pri korčuľovaní som toho veľa nevidel. Potreboval by som stierače na plexisklo. Neustále som si ho musel utierať. Podmienky pre všetkých však boli rovnaké,“ hovoril Libor Hudáček, ktorý si počas predzápasového tréningu vzal na ľad aj svojho syna a spolu si zakorčuľovali.

Marko Daňo myslel na hetrik, Kristián Pospíšil smútil

Marko Daňo mal na dosah hetrik, napokon bol spokojný aj s dvoma gólmi. Štatistici mu napočítali až deväť streleckých pokusov. Od tretieho gólu nebol ďaleko. „Bolo by skvelé, ak by som dal hetrik, ale nič sa nedeje. Verím, že som si góly pošetril aj do ďalších zápasov. Mal som na hokejke aj tretí gól, ale v situácii dvoch na jedného moju strelu brankár pokryl a dorážka mi preskočila cez čepeľ,“ hovoril Marko Daňo.

Smutný odchádzal z ľadu Kristián Pospíšil. Jeho Kometa sa momentálne trápi, v tabuľke je deviata. Fanúšikovia Brna sú známi svojou oddanosťou a sú ochotní pricestovať za mužstvom kamkoľvek. V Bratislave ich bolo približne 4-tisíc, toľko ich prišlo tentoraz aj z Třinca. Brniansky klub vypravil na Slovensko špeciálny vlak Kometa expres.

„Výsledok hovorí za všetko, za náš výkon sa hanbím. Motivácia bola veľká a prehrali sme na takomto podujatí vysoko. Brnianski fanúšikovia si to nezaslúžili,“ hovoril Kristián Pospíšil, ktorý sa s Brnom ešte zoznamuje. Na Moravu prišiel z fínskeho SaiPa Lappeenranta len prednedávnom.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV