Šport a olympizmus
3 min. čítania

Výtvarná súťaž detí o podobu maskota Európskych hier 2023

Foto
OV EH

Deti vo veku od 5 do 15 rokov majú šancu zapojiť sa do súťaže o podobu maskota pre Európske hry 2023, ktoré sa budú konať v Krakove a regióne Malopoľska. Organizačný výbor multišportového podujatia vyhlásil výtvarnú súťaž, ktorá potrvá do 30. septembra. V hre sú zaujímavé a atraktívne ceny.

Výber maskota, ktorý bude symbolom významnej udalosti, je zdanlivo malá úloha, ale v skutočnosti ide o veľmi dôležité rozhodnutie. Symbolika v športe je veľmi dôležitá. Maskot - ak sa fanúšikom zapáči - udržiava spomienku na podujatie aj mnoho mesiacov po skončení športovej súťaže. Na nedávnom Európskom olympijskom festivale mládeže v Banskej Bystrici bol veľký záujem o maskota – permoníka Bystríka.

Maskot pre Európske hry 2023 by mal mať spojitosť s regiónom

Organizačný výbor Európskych hier v Krakove a Malopoľsku vyhlásil súťaž pre deti vo veku od 5 do 15 rokov, čím chce ukázať, že podujatie prepája všetky generácie ľudí. Návrh alebo kresba maskota by mali súvisieť s myšlienkou podujatia alebo s olympizmom a zároveň mať prvky spojené s hostiteľským mestom či regiónom.

„Keď som bol dieťa, rád som sa zúčastňoval rôznych súťaží. Úloha maskota sa často podceňuje. Zvyčajne je to práve maskot, ktorý zostáva v pamäti ako stopa veľkého športového podujatia. Sme presvedčení, že mladí priaznivci odvedú vynikajúcu prácu a my budeme zasypaní skvelými návrhmi. A jeden z nich sa nakoniec zrealizuje,“ povedal predseda organizačného výboru Marcin Nowak.

Zaujímavé ceny vo výtvarnej súťaži

Pre účastníkov výtvarnej súťaže je pripravených viacero cien. Víťaza aj s jeho rodinou pozvú na oba ceremoniály, ktoré si bude môcť v Krakove vychutnať ako VIP hosť. Dostane aj vlastného personalizovaného maskota, ktorý vzíde z jeho návrhu.

„Ide o vynikajúcu iniciatívu organizačného výboru, ktorá podporuje inkluzívnosť podujatia. Veľmi tvrdo pracujeme na tom, aby sa každý v Európe cítil ako súčasť hlavného multišportového podujatia na našom kontinente. Súťaž o podobu maskota umožňuje mladým ľuďom zmysluplne prispieť k organizácii Európskych hier. Všetkým zúčastneným želáme veľa šťastia!“ uviedol člen výkonného výboru Európskych olympijských výborov a predseda koordinačnej komisie Európskych hier 2023 Hasan Arat.

Viac informácií o súťaži o podobu maskota vrátane spôsobu prihlásenia sa nájdete na webovej stránke organizačného výboru Európskych hier Krakov-Malopoľsko 2023. Súťažné práce je potrebné posielať do 30. septembra do 12.00 h mailom na adresu [email protected] alebo poštou do sídla organizačného výboru.

Európske hry sa uskutočnia od 21. júna do 2. júla 2023 a najlepší športovci starého kontinentu na nich budú súťažiť v 25 športoch.

Podujatia a športovci
paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV