Šport a olympizmus
2 min. čítania

Nominačný proces na ocenenie #BeActive Awards je už otvorený

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Inšpiratívne projekty či jednotlivcov propagujúcich pohyb a šport môžu rôzne inštitúcie i jednotlivci nominovať na ocenenie #BeActive Awards. Nominácie sa podávajú do 25. mája. Súťaž je vypísaná v štyroch kategóriách.

Ocenenie #BeActive Awards 2023 sa udeľuje projektom a jednotlivcom, ktorí aktívne presadzujú šport a fyzické aktivity. Rovnako ako vlani sa udeľuje v kategóriách vzdelávanie, pracovisko, miestny hrdina/hrdinka, medzigeneračný šport. V poradí 8. ročník ocenenia #BeActive Awards chce osláviť výnimočné iniciatívy na všetkých úrovniach a najmä na miestnej, ktoré podporujú športovanie a fyzické aktivity verejnosti a povzbudzujú k nim aj ľudí. Návrhy na ocenenie za aktivity je možné podávať do 25. mája prostredníctvom portálu Európskej komisie pre financovanie a verejné súťaže.

Európska komisia oceňuje tri projekty. Víťazov tradične vyhlásia počas Európskeho týždňa športu. Pre každú kategóriu je vyhradený rozpočet 15-tisíc eur, ktorý rozdelia medzi tri ocenené projekty.

INFORMÁCIE A PRIHLASOVANIE

#BEACTIVE AWARDS 2023

1. Cena za vzdelávanie #BeActive

Oceňuje projekty, ktoré podporujú deti v aktívnejšej športovej a pohybovej činnosti mimo klasických školských osnov venovaných týmto aktivitám. Projekty sa môžu okrem iného zameriavať na aktívne vzdelávacie prostredie (t. j. hodiny zamerané na šport vonku) a doplnkové športové aktivity (t. j. popoludňajšie kluby).

2. Cena #BeActive Workplace Award

Týmto ocenením sa odmeňujú aktivity na pracovisku, ktoré podporujú aktívne pracovné prostredie pre všetkých zamestnancov. V tejto súvislosti projekty zahŕňajú najrôznejšie iniciatívy (t. j. zriadenie pracovnej skupiny zamestnancov zodpovednej za podporu fyzickej aktivity, organizovanie prechádzok v čase obeda, zavádzanie športových klubov/aktivít počas celého dňa a iné kreatívne riešenia na vytvorenie aktívneho pracovného prostredia).

3. Ocenenie #BeActive Local Hero

Touto cenou sa oceňujú jednotlivci, ktorí sa dôsledne snažia motivovať ostatných k účasti na športe a fyzickej aktivite vo svojej miestnej komunite.

4. Ocenenie #BeActive Across Generation Award

Touto cenou sa oceňujú projekty podporujúce medzigeneračný šport, ktoré oslavujú skutočnosť, že každý môže mať prospech z aktivít, ktoré zlepšujú zdravie a pohodu. Projekty môžu zahŕňať podporu aktivít na zvyšovanie povedomia, podporu prispôsobených aktivít alebo uľahčenie prístupu k pohybovým aktivitám pre všetky generácie.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV