Šport a olympizmus
2 min. čítania

EKO workshop pre študentov stredných škôl štartuje v polovici septembra

Profile picture for user igorkovac
Igor
Kováč

Občianske združenie Planet Lover, ktoré spolupracuje so Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV) v oblasti environmentálnej výchovy, spúšťa od septembra 2021 EKO workshop, do ktorého sa môže prihlásiť každý študent nad 15 rokov. Projekt prebieha s finančnou podporou organizačného výboru XVI. letného Európskeho olympijského festivalu mládeže 2022 v Banskej Bystrici.

EKO workshop predstavuje sériu praktických poobedných krúžkov, kde si študenti môžu rozšíriť svoje znalosti o ochrane životného prostredia, podieľať sa na projektoch, ktoré reálne zlepšia kvalitu života ich školy, komunity a blízkeho okolia. V rámci workshopu si budú môcť pripraviť udržateľné opatrenia, ktoré na konci kurzu aj zrealizujú! Navyše budú mať príležitosť diskutovať so super zaujímavými ľuďmi z oblasti ochrany životného prostredia.

Ako kurz prebieha?  
Kurz je určený predovšetkým študentom stredných škôl (vek 15+), trvá 10 mesiacov (teda celý školský rok 2021/2022) a bude prebiehať každé 2 týždne naživo. Na konci študent získa na základe absolvovania kurzu a dobrovoľníckej činnosti certifikát, ktorý mu pridáva body k prihláške na vysokú školu, prípadne pomôže v budúcnosti v rámci životopisu.

Najlepšie projekty EKO workshopu budú vyhodnotené a predstavené počas Európskeho olympijského festivalu mládeže 2022 v Banskej Bystrici (https://eyof2022.com).

Krúžky sa budú konať v mestách: Bratislava, Nitra, Zvolen, Banská Bystrica, Košice, Prešov, Poprad, Žilina, Trenčín, Trnava

Aj vďaka tomuto podujatiu sa bude šíriť eko vzdelávanie pomedzi čo najväčší počet mladých ľudí počas celého školského roka 2021/2022.

Cena workshopu: Workshop stojí 5 eur na mesiac.

Prihlásiť sa môžete na webstránke: https://ekoworkshop.sk/

Prvá hodina začína už 14. septembra 2021 o 16:00. Preto neváhajte a prihláste sa čo najskôr a možno aj z vás bude budúci climate líder - minister životného prostredia, šéf ochrany prírody, primátor, poslanec, podnikateľ, ktorý o pár rokov bude vedieť, aké kľúčové kroky treba urobiť pre kvalitnejší a zdravší stav Slovenska.

EKOworkshop baner loga
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV