Šport a olympizmus
1 min. čítania

Európske hry 2027 budú v Istanbule

Európske hry v roku 2027 usporiada Istanbul. Rozhodla o tom na svojom zasadnutí exekutíva Európskych olympijských výborov (EOV). Istanbul usporiada štvrtú edíciu európskeho multišportového podujatia. Predtým boli jeho hostiteľmi Baku, Minsk a Krakov.

Istanbul plánuje pre Európske hry 2027 využiť existujúcu športovú infraštruktúru. Cieľom organizátorov je, aby čo najväčší počet súťaží bol zároveň aj kvalifikáciou na olympijské hry 2028 do Los Angeles.

Členom exekutívy EOV predložil komplexnú hodnotiacu správu po návšteve odborníkov v Istanbule športový riaditeľ EOV Peter Brüll. Experti preskúmali všetky aspekty schopností tureckého mesta usporiadať hry vrátane športovísk, dopravy, bezpečnosti, ubytovania a zázemia pre športovcov.

„EOV s potešením schválili kandidatúru Istanbulu na usporiadanie Európskych hier 2027. Je to skvelá správa pre európskych športovcov aj pre mesto. Istanbul a Turecko sú už dlho dobrými priateľmi medzinárodného športu. Vieme, že bude ideálnym miestom pre najlepších európskych športovcov, aby v roku 2027 zažiarili,“ povedal prezident EOV Spyros Capralos.

Rozhodnutie exekutívy ešte musí definitívne potvrdiť valné zhromaždenie EOV v júni v Bukurešti.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV