Športové aktuality
1 min. čítania

Patrícia Tománková natiahla šnúru víťazných turnajov na osem

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Patrícia Tománková (druhá zľava) na pódiu s ďalšími medailistkami kategórie do 44 kg na EP do 18 rokov v džude v Antalyi.
Foto
EJU/Demir S. Durak

Členka Juniorského olympijského tímu 2024 a Talent roka 2023 Patrícia Tománková pokračuje vo výborných výkonoch na džudistických tatami aj v novej sezóne. V sobotu sa stala víťazkou kategórie do 44 kg na podujatí Európskeho pohára do 18 rokov v tureckej Antalyi.

Patrícia Tománková po triumfe na turnaji v Antalyi
Patrícia Tománková po triumfe na turnaji v Antalyi.
Foto
EJU/Demir S. Durak

Tománková predĺžila šnúru zápasov bez prehry na 27 a vyhrala ôsmy turnaj za sebou. V Antalyi sa predstavilo vo váhe do 44 kg 25 džudistiek.

Šestnásťročná členka 1. Judo clubu Pezinok bola na tatami počas štyroch duelov len 6:57 min. Všetky štyri súboje vyhrala pred časovým limitom na ippon. Po voľnom žrebe v prvom kole si poradila za 13 sekúnd s Belgičankou Wellensovou, potom bojovala necelé tri minúty s domácou Kayirovou. V semifinále vyhrala na ippon za 19 sekúnd Dapovú z Belgicka a vo finále si za 3 a pol minúty poradila s azerbajdžanskou reprezentantkou Alakbarovovou. Tománková bola vo finálovom zápase aktívnejšia, jej súperka bola dvakrát napomínaná.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV