Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Fenomén otužovania. Ochráni vás pred koronavírusom?

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

V prvej vlne korony polovica Slovenska kváskovala, v druhej otužuje. Aj takéto úsmevné odkazy sa objavili na internete v spojení s fenoménom, ktorý na jednej strane musí tešiť množstvo imunológov, ale na druhej môže so sebou niesť aj svoje riziká. Otužovanie v ľadovej vode je totiž výborným základom na podporene imunity, ktorá je špeciálne v dnešných COVID časoch dôležitá, ako pri všetkom inom, aj tu a to možno hneď dvojnásobne platí, že všetko treba vykonávať s mierou.

Pri otužovaní netreba myslieť na pretekanie. Nič také. Rozhodne netreba byť vo vode pokiaľ budem mať triašku a budem drkotať zubami. Samotný pobyt vo vode u človeka, ktorý je zdravý, by nemal spôsobiť chorobu a prechladnutie. Treba však správne dodržiavať kroky pred a po otužovaní.

O tipoch, trikoch ako sa správne nastaviť na otužovanie sa a naopak, čoho sa vyvarovať, sa redaktor Stanislav Benčat rozprával so športovým fyziológom, odborníkom v oblasti zdravej výživy a telesného pohybu a propagátorom otužovania Viktorom Bielikom.

Čo všetko nájdete v najnovšom Olympijskom podcaste?

  • Pre koho je otužovanie určené?
  • Je zásadné riešiť, na ako dlho sa človek ide schladiť?
  • Aké sú základné rady pre úplných začiatočníkov?
  • V čom sa máme kúpať? Plavky, kompresné plavky alebo nahý?
  • Je dobré mať čiapku, rukavice?
  • Prečo nastáva fáza triašky po pár minútach od vyjdenia z vody?
  • Čo je hlavná zásada prípravy pred a po otužovaní sa?
  • Je vhodné zahriať sa po otužovaní alkoholom?
  • Je pravdou, že pobytom v ľadovej vode naštartujeme procesy chudnutia?

Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Vypočujte si najnovší TalkSport

Vypočujte si predchádzajúci Olympijský podcast   

Všetky podcasty 


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV