Šport a olympizmus
2 min. čítania

Ivan Šulek zostáva prezidentom Slovenskej plaveckej federácie

Ivan Šulek
Foto
FB SPF

Košičan Ivan Šulek pokračuje v práci v pozícii prezidenta Slovenskej plaveckej federácie (SPF). Rozhodlo sa o tom na sobotňajšej on-line volebnej konferencii.

Na prezidentský post okrem doterajšieho šéfa SPF kandidoval aj Rastislav Bielik. Ivan Šulek triumfoval už v prvom kole volieb pomerom hlasov 203:66. Vo funkcii zostane ďalšie štyri roky. Do prezidentského kresla zasadol v roku 2019, keď nahradil Irenu Adámkovú. Predtým pracoval v plávaní ako manažér klubu i reprezentácie SR, bol aj členom výboru sekcie diaľkového plávania.

„Chcem vysloviť svoje srdečné poďakovanie všetkým, ktorí mi dali svoj hlas na konferencii, ale zároveň sľúbiť aj tým, ktorí mi hlas nedali, že mojou snahou bude ich dôveru si získať. Verím, že s novozvolenými členmi výkonného výboru vytvoríme silný tím, ktorý bude rozvíjať naše plavecké športy. Športovcom sa budeme snažiť vytvoriť také podmienky, ktoré ich posunú vyššie v športových úspechoch,“ uviedol v tlačovej správe SPF Ivan Šulek.

Viceprezidentmi SFP sa stali Karel Procházka za plávanie, Pavel Borsig za vodné pólo, Lívia Dulová Allárová za synchronizované plávanie a Miroslava Dubčáková za diaľkové plávanie.

Miesto v rade Slovenskej plaveckej federácie získala za športovcov Martina Moravcová. „Veľmi sa teším zo všetkých zvolených, ale najviac z členky Rady SPF za športovcov Martiny Moravcovej, ktorá bude pre nás všetkých veľkou pomocou, ale hlavne inšpiráciou pre mládež vo všetkých štyroch športoch,“ dodal Ivan Šulek.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV