Športové aktuality
2 min. čítania

Zranenie nohy vyradilo Renátu Jamrichovú z hry o prvé ženské finále

Renáta Jamrichová.
Foto
TASR/PAVEL NEUBAUER

Talentovaná tenistka Renáta Jamrichová, ktorá tento rok vyhrala dvojhru i mix na  Európskom olympijskom festivale mládeže v Banskej Bystrici, si nezahrá finále dvojhry na ITF turnaji J&T Banka Slovak Open v bratislavskom NTC.

Pre zranenie nohy skrečovala mladá Slovenka semifinále proti štvrtej nasadenej Chorvátke Ane Konjuhovej za stavu 6:7 (5), 1:1 v druhom sete.

„Celý týždeň som hrala trochu chorá. Ku koncu štvrťfinálového zápasu s Kajou Schmiedlovou som začala cítiť zadný stehenný sval. Dnes ráno na rozohrávke ma to už dosť limitovalo, išla som za fyzioterapeutom, ale už sme s tým nič nevedeli spraviť,“ povedala Jamrichová pre oficiálnu stránku turnaja.

„Napriek tomu som to mala v semifinále celkom dobre rozohrané. Noha ma však bolela čím ďalej tým viac. Som z toho smutná. Keby som vyhrala prvý set, ešte by som to skúsila, ale takto to podľa mňa už nemalo zmysel. Na servise som sa trápila, pri dopade ma noha veľmi bolela. Vo výmenách som dnes bola slabá a pri pohybe limitovaná,“  vysvetlila sklamaná pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra.

Semifinálová účasť hneď pri druhom štarte na ženskom turnaji je pre talentovanú zverenku trénera Jána Matúša najlepším výsledkom v doterajšej kariére. „V tomto momente som veľmi smutná a prevažujú negatívne pocity. Keď to prejde, určite to budem vnímať pozitívnejšie. V budúcom roku chcem odohrať viac ženských turnajov. V juniorke pôjdem iba na grandslamy a najväčšie turnaje. Tento yýsledok mi výrazne pomôže aj v rebríčkovom postavení.“

Jamrichová si za semifínálovu účasť na bratislavskom turnaji pripíše do rebríčka WTA 29 bodov. Z aktuálnej 880. priečky svetového rebríčka sa v jeho pondelkovom vydaní posunie o 246 miest nahor na 634. pozíciu.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV