Športové aktuality
2 min. čítania

Renáta Jamrichová dosiahla ďalší významný úspech

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Renáta Jamrichová
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP

Tenistka Renáta Jamrichová dosiahla po triumfe na Európskom olympijskom festivale mládeže v Banskej Bystrici ďalší veľký úspech. Pätnásťročná tenistka sa stala víťazkou turnaja juniorského okruhu ITF v španielskom Vigu.

Jamrichová, ktorá bola vo Vigu nasadená ako šestka, stratila na ceste za titulom jeden set, aj ten až vo finále. Postupne si poradila s Ukrajinkou Dariou Jesypčukovou 7:5, 6:1, s Češkou Magdalénou Smekalovou 6:1, 6:1, s Britkou Isabelle Lacyovou 6:2, 6:4, v semifinále zdolala Alevtinu Ibragimovovú 7:5, 6:1 a vo finále po tuhom boji Britku Mingge Xuovú 4:6, 6:2, 7:6 (5).

Na juniorskom okruhu je to pre Jamrichovú tretí triumf, vlani uspela na antukových turnajoch nižšej kategórie v Luzerne a v Bratislave. Vo Vigu sa hralo na tvrdom povrchu a turnaj bol najvyššie hodnotený z tých, na ktorých pätnásťročná ľaváčka uspela. Pred jeho začiatkom bola v juniorskom rebríčku ITF na 75. priečke, po triumfe ju čaká posun nahor a pravdepodobne prekoná svoje doterajšie renkingové maximum, ktorým bola 62. pozícia z 18. júla 2022.

Dvojnásobná zlatá medailistka z EYOF v Banskej Bystrici sa pred podujatím vo Vigu predstavila prvýkrát aj na ženskom turnaji, v Trnave dokráčala aj triumfom cez Rebeccu Šrámkovú až do štvrťfinále. Tiež dostala pozvánku do slovenského tímu pre finálové podujatie Pohára Billie Jean Kingovej, predtým Fed Cupu, v Glasgowe.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV