Športové aktuality
2 min. čítania

Juraj Slafkovský v TLAK TALK: Nech radosť zvíťazí + video

Hokejový útočník Juraj Slafkovský zažil v posledných mesiacoch, čo znamená tlak v športe. Ako sa s nim vyrovnáva? Pociťuje v dôležitých okamihoch zápasov tlak? Je aktuálne pod väčším drobnohľadom verejnosti? Aj na tieto otázky odpovedal Juraj Slafkovský v TLAK TALK, ktorý pripravil exkluzívny partner Slovenského olympijského a športového výboru TIPOS v rámci kampane Radosť víťazí.

Pred niečo vyše rokom sa Juraj Slafkovský stal bronzovým olympijským medailistom a najväčšou hviezdou hokejového turnaja. Vyrovnal sa s tlakom počas draftu NHL, v ktorom sa stal jednotkou a hráčom Montrealu Canadiens. V kanadskom meste je neustále pod drobnohľadom fanúšikov. Teraz sa stal tvárou kampane Radosť víťazi.

Online platforma a kampaň Radosť víťazí sa chce venovať samotným športovcom, ktorí sa musia vysporiadať s tlakom, ich trénerom, ktorí sú často jednými z kľúčových zdrojov tlaku a fanúšikom, ktorí vytvárajú neprimeraný tlak.

„Snažím sa nedostávať seba pod tlak, respektíve ho eliminovať. Aj keď som cítil, že je na mňa tlak, snažil som sa nemyslieť naň. Užíval som si pocit z hry. V živote robím, čo ma baví. Ak sa dám do zóny, že teraz hrám hokej, tlak viem dosť dobre eliminovať,“ hovorí v TLAK TALK Juraj Slafkovský.

V závere dlhšieho rozhovoru pridal aj odkaz pre fanúšikov športu: „Majte radosť zo športu a hlavne si ho užívajte, či už pred obrazovkami, alebo na štadiónoch.“ Pridal aj slová pre samotných športovcov: „Majte radosť zo športovania, lebo to je to najdôležitejšie.“

Viac si môžete vypočuť vo videorozhovore TLAK TALK s Jurajom Slafkovským. Nech radosť zvíťazí!

Podujatia a športovci
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV