Športové aktuality
Video
2 min. čítania

Nádej pre šport: Samuel Zupko

Vďaka Nadácii SOŠV dostal boxer Samuel Zupko finančné prostriedky vo výške 2400 eur na napredovanie vo svojej športovej kariére. Pre Samuela a iné podporené deti zo sociálne znevýhodneného prostredia to znamená lepšiu prípravu, kvalitnejšie tréningy a väčšie šance na úspech v športe, ktorý milujú.

Samuel Zupko je 16-ročný boxer z Box klubu Ždaňa. S boxom začal pred deviatimi rokmi po vzore svojich bratov Matúša a Ondreja. Jeho najväčšími vzormi sú legendárni Muhammad Ali a Mike Tyson. Rodičia ho v jeho ceste za športovým snom podporujú, ako je v ich silách. Zaujímajú sa o jeho úspechy i šport. Financií však nazvyš nemajú, žijú skromných podmienkach a ich prioritou je zabezpečiť pre svoje deti teplé jedlo a strechu nad hlavou. Šport je pre nich luxus, ktorý si nemôžu dovoliť…

Vďaka grantu z Nadácie SOŠV dostal Samuel šancu. Týždenne odtrénuje 7,5 hodín a boxu venuje každú voľnú hodinu. Za sebou má úspechy v nižších vekových kategóriách na majstrovstvách Slovenska i na medzinárodných turnajoch. Finančný grant jeho tréner využil na pokrytie nákladov na cestovanie, ubytovanie, stravu, ale aj športovú výbavu.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV