Šport a olympizmus
2 min. čítania

Francúzi ponúkajú jedinečný zážitok - začala sa registrácia dobrovoľníkov na OH 2024

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
PARIS 2024

Chcete zažiť intenzívne dobrodružstvo ako súčasť olympijského tímu? Stretnúť sa s ľuďmi z rôznych prostredí a krajín sveta? Zdieľať jedinečné momenty a emócie? Organizátori olympijských hier 2024 v Paríži spustili nábor dobrovoľníkov na najväčšie  športové podujatie planéty. Dobrovoľníci na OH 2024 budú vykonávať rôzne činnosti. Francúzi potrebujú na organizáciu olympijských i paralympijských hier približne 45-tisíc dobrovoľníkov.

Program dobrovoľníkov pre olympijské v Paríži 2024 poskytne nezabudnuteľnú príležitosť byť v centre organizácie najväčšieho športového podujatia na planéte a priamo prispieť k jeho úspechu.

Do dobrovoľníckeho programu sa môžu zapojiť aj záujemci zo Slovenska, ktorí k 1. januáru 2024 dovŕšia vek 18 rokov, ovládajú minimálne francúzštinu alebo angličtinu. Podmienkou pre prijatie do dobrovoľníckej služby je byť k dispozícii aspoň 10 dní počas olympijských a/alebo paralympijských hier. Dobrovoľnícky portál je na prihlasovanie otvorený do 3. mája.

Dobrovoľnícky portál OH 2024 – registrácia dobrovoľníkov

Dobrovoľníci budú rozmiestnení po celej hostiteľskej krajine hier v mestách, v ktorých sa bude súťažiť o olympijské kovy (Paríž, Marseille, Lille, Nice, Lyon, Saint-Étienne, Nantes, Bordeaux, Châteauroux) i na Tahiti.

Ich úlohou bude privítať a usmerniť divákov a akreditované osoby, pomáhať športovým výpravám, sprevádzať športovcov na miestach konania súťaží a pri novinárskych operáciách, prepravovať akreditované osoby, zabezpečovať činnosti pri časomiere, podieľať sa na distribúcii vybavenia či poskytovať lekársku pomoc.

„Je toľko dôvodov, prečo sa zapojiť do dobrodružstva a zúčastniť sa na najväčšom spoločnom projekte vo Francúzsku za posledné storočie! Pripojenie sa k Parížu 2024 je príležitosťou pre dobrovoľníkov. Dobrovoľníci sú však aj príležitosťou pre Paríž 2024, pretože prinášajú svoje nadšenie, energiu a zručnosti. Sú tvárou, dušou, srdcom a úsmevom našich hier!“ povedal prezident organizačného výboru olympijských hier Paríž 2024 Tony Estanguet.

Olympijské hry v Paríži sa uskutočnia od 26. júla do 11. augusta 2024.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV