Športové aktuality
Fotogaléria
3 min. čítania

Peter Čerešňák: Od rána sme boli nastavení, že vybojujeme bronz

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Peter Čerešňák zvládol úspešne aj súboj s Mathiasom Bromém.
Foto
TASR/JAROSLAV NOVÁK

Slovensko môže burácať. Po zlatej Petre Vlhovej získalo na zimných olympijských hrách v Pekingu ďalšiu a veľmi nečakanú medailu. Po zápase o 3. miesto zavesili hokejistom na krky bronzové kovy.

Slovensko hralo o 3. priečku druhýkrát v histórii. Na rozdiel od Vancouveru 2010, keď prehralo s Fínskom, však boj o bronz tentoraz zvládlo. Celý tím bojoval o vytúženú medailu a po výbornom výkone podporenom tvrdou prácou zdolal Švédov 4:0.

„Od rána sme boli všetci nastavení, že zápas so Švédmi zvládneme. Každý z nás si veril. Vedeli sme, že nemáme čo stratiť. Atmosféra bola neuveriteľná. Bolo cítiť, že sa nám to môže podariť,“ hovoril obranca Peter Čerešňák.

Dôležité dva góly v druhej tretine

Slovensko sa prezentovalo veľmi sympatickou hrou. Puk sa snažilo držať čo najďalej od svojej bránky. Výborným korčuľovaním dostávalo Švédov často do neriešiteľných situácií. V druhej tretine sa strelecky presadili Juraj SlafkovskýSamuel Takáč a položili základ slovenského úspechu.

„Bolo dôležité uhrať prvú tretinu a neinkasovať. Prvé dva naše góly boli veľmi dôležité, pomohli nám zo všetkých stránok. Vedeli sme, že v tretej tretine chceme čo najdlhšie viesť a ideálne bolo, ak by sme ubránili všetky švédske protiútoky. Podarilo sa a v závere sme našu výhru ešte navýšili,“ popisoval zápas o bronz Peter Čerešňák.

Neuveriteľný Patrik Rybár

Veľkú zásluhu na slovenskom víťazstve mal brankár Patrik Rybár. Do turnaja vstupoval ako trojka, práve v prvom vzájomnom meraní síl so Švédmi (1:4), druhom slovenskom v Pekingu, sa však v druhej tretine postavil do bránky a potom už v nej zotrval až do konca. V zápase o bronz kryl 28 švédskych striel.

„Za tento úspech môžeme ďakovať aj Patrikovi. V bránke neuveriteľne dominoval, bol základ našich víťazstiev,“ chválil spoluhráča zadák pôsobiaci v českej Plzni.

Nečakaný bronz

Slovensko získalo na niektorom z veľkých turnajov medailu prvýkrát po desiatich rokoch. Naposledy sa radovalo na majstrovstvách sveta 2012 v Helsinkách. Potom sa reprezentácia na šampionátoch i olympijských turnajoch trápila, vo štvrťfinále MS bola v roku 2013 a potom až vlani v Rige. Aj pred Pekingom nikto tímu nepredpovedal medailu.

„Nikto nám pred turnajom neveril. Podarilo sa nám niečo neuveriteľne krásne. Je to odmena za veľkú drinu. Verím, že ľudia doma na Slovensku teraz oslavujú a tešia sa s nami,“ dodal Peter Čerešňák.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV