Šport a olympizmus
MŠVVaŠ
2 min. čítania

Richard Nemec sa stal novým štátnym tajomníkom pre šport

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Richard Nemec.
Foto
TASR/RADOVAN STOKLASA

Po Jozefovi Göncim a Ivanovi Husárovi sa historicky tretím štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR zodpovedným za šport stal Richard Nemec. Doterajšieho poslanca Národnej rady SR vymenovala do funkcie vláda na svojom stredajšom rokovaní.

Návrh na menovanie Richarda Nemca predložil minister školstva Ján Horecký. „S Richardom Nemcom som spolupracoval už od svojho nástupu do funkcie. Konzultoval som s ním aj viaceré veci v súvislosti s telesnou a športovou výchovou. Rozhodol som sa posilniť vrcholový manažment rezortu tak, aby platilo to, že šport nie je na tretej koľaji. Je to významná zložka, nielen edukácie, ale aj formovania charakterov mladých ľudí, ich fyzického aj psychického zdravia,“ povedal Ján Horecký.

Bývalý úspešný volejbalový reprezentant a neskôr aj tréner Richard Nemec prestupuje na ministerstvo z poslaneckých lavíc. V parlamente sa snažil o zlepšenie podmienok pre šport, zameriaval sa predovšetkým na pohybové aktivity detí a mládeže. V spolupráci so splnomocnencom Vlády SR pre šport a mládež sa pokúša o zvýšenie hodín telesnej výchovy v základných školách a skvalitnenie vzdelávania pre učiteľov telesnej výchovy.

Ako aktívny športovec má skúsenosti z pôsobení v Taliansku, Grécku, Česku, Rakúsku či Nemecku. Päťkrát sa s VKP Bratislava stal majstrom Slovenska vo volejbale, raz šampiónom Nemecka s Friedrichshafenom. Šesťkrát vyhlásili Richarda Nemca za najlepšieho volejbalistu roka na Slovensku, raz za trénera roka.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV