Šport a olympizmus
2 min. čítania

Šahanskí seniori pokračujú...

Angelika Révész

Začiatkom roka sme s očakávaním sledovali, kedy a za akých podmienok sa môžeme znovu stretnúť a začať sa hýbať. Členovia Denného centra seniorov (DCS) už netrpezlivo čakali na termín prvého stretnutia v rámci projektu „Vykročte za zdravím“, ktoré sme naplánovali na 22. januára 2022.

Od tohto času sa stretávame v miestom parku zatiaľ raz týždenne. S predsedníčkou DCS sme sa dohodli, že príde malá skupina záujemcov. Prostredníctvom Olympijského klubu Alojza Szokolyiho sme zabezpečili nové palice na zapožičanie. Pred stretnutím som uvažovala, ako ich rozčarujem, ako ich znovu presvedčím, aby sme sa pravidelne stretávali. Ako ich presvedčím, že aj chôdza je neodmysliteľne spätá so zdravým životným štýlom a na ľudský organizmus má blahodarný vplyv. Veď pozitívne účinky chôdze boli už dávno dokázané. Je pre naše telo úplne prirodzená a pre človeka navyše veľmi prospešná. Môžu sa jej venovať všetci ľudia bez rozdielu, nepozná vekové ani váhové obmedzenia.

Moja úvodná úvaha a neistota v momente príchodu záujemcov bola už veľmi ďaleko. Dámy a páni prichádzali úsmevom a s nadšením. A nebola to „malá“ skupina záujemcov. Mávame dvojhodinové aktivity, plné pohybu, cvičenia, strečingu, samozrejme chôdze, ale aj posilňovania a najmä úsmevu a humoru.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV