Športové aktuality
3 min. čítania

Samuel Krajčí zlatý na MEJ vo vodnom slalome, Benjamín Maťašeje bronzový na MSJ v džude

Vodný slalomár Samuel Krajčí po víťazstve v C1 juniorov na ME v Českých Budějoviciach.
Foto
FB Slovenská kanoistika

Talentovaní slovenskí športovci Samuel Krajčí a Benjamín Maťašeje získali počas nedele medaily na juniorských šampionátoch v olympijských športoch. Veľký talent ukázala aj športová gymnastka Lucia Dobrocká.

Na majstrovstvách Európy juniorov vo vodnom slalome v Českých Budějoviciach sa v dobrom svetle počas víkendu prezentoval Samuel Krajčí.

Krajčí nástupcom Martikána, Beňuša či Slafkovského

Kanoista Samuel Krajčí získal na MEJ v Českých Budějoviciach zlatú medailu v C1 v kategórii juniorov. V nedeľnom finále predviedol bezchybnú jazdu a triumfoval s náskokom 1,27 sekundy pred Slovincom Žigom Linom Hočevarom. Bronz si vybojoval Španiel Markel Imaz (+2,11). Druhý slovenský kanoista Jaromír Ivanecký si pripísal dve trestné sekundy a skončil na šiestom mieste (+3,46).

Krajčí ovládol v nedeľu už semifinálovú jazdu a postúpil suverénne z prvého miesta. Vo finále svoj výkon zopakoval a zvíťazil v čase 90,31 s. Ako jediný z finalistov zajazdil čisto. „Bol to veľký stres, sledoval som časy ostatných. Napriek tomu som si jazdu užil, nemám slov,“ povedal Krajčí pre oficiálny web slovenskej kanoistiky. V Českých Budějoviciach získal už svoj druhý titul majstra Európy, spoločne s Ivaneckým a Dávidom Štaffenom v piatok triumfovali v tímovej súťaži 3xC1.

Bývalý člen Juniorského olympijského tímu bronzový na MSJ v džude

Benjamin Maťašeje
Foto
Archív BM

Bývalý člen Juniorského olympijského tímu Benjamín Maťašeje vybojoval bronzovú medailu vo váhe do 100 kg na svetovom juniorskom šampionáte v ekvádorskom meste Guayaquil. V Južnej Amerike prehral len jeden z piatich súbojov. V prvom kole si poradil na ippon s Francom Arismendim z Čile, v druhom s Nemcom Georgeom Udsilaurim, vo štvrťfinále s Brazílčanom Kayom Santosom. V semifinále mu dal ippon Japonec Tomohiro Nakano. Devätnásťročný Maťašeje v súboji o bronz zdolal po boji na waza-ari Muchammadkodira Mansurova z Uzbekistanu.

Maťašeje bol pred šampionátom v Ekvádore vo svetovom juniorskom rebríčku do 100 kg na 12. mieste. V poslednom čase dosiahol viaceré kvalitné výsledky na podujatiach Európskeho pohára. V marci vyhral podujatie v Aténach, v apríli bol v Lignane druhý a v júli v Prahe tretí.

Dobrocká ôsma vo finále preskoku na ME v športovej gymnastike

Lucia Dobrocká
Lucia Dobrocká počas cvičenia na kladine na EYOF v Banskej Bystrici.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Športová gymnastka Lucia Dobrocká obsadila v kategórii junioriek ôsme miesto vo finále preskoku na majstrovstvách Európy v Mníchove. Dostala známku 12,483 b. Titul európskej šampiónky si vybojovala Rumunka Sabrina Manecová-Voineová (13,250).

Dobrockej pôvodne ušla účasť v nedeľnom finále o 0,034 bodu, keď jej za výkon 12,649 b. patrilo 9. miesto. Napokon sa do finále dostala ako prvá náhradníčka po odstúpení jednej zo súťažiacich, informovala Slovenská gymnastická federácia.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV