Športové aktuality
2 min. čítania

Skialpinistka Marianna Jagerčíková druhá v hodnotení Svetového pohára v šprinte

Marianna Jagerčíková má za sebou úspešnú sezónu.
Foto
FACEBOOK mj

Slovenská skialpinistka Marianna Jagerčíková obsadila 2. miesto v celkovom hodnotení šprintu Svetového pohára 2021/2022. V absolútnom hodnotení bojov o veľký krištáľový glóbus skončila na 4. priečke.

Oba glóbusy získala suverénne Francúzka Emily Harropová.

Jagerčíková ukončila úspešnú sezónu, v ktorej sa v polovici februára stala majsterkou Európy v šprinte. Práve táto disciplína je pre rodáčku z Polomky, ktorá dlhodobo žije vo Francúzsku, najobľúbenejšia. Je v nej aj dvojnásobná vicemajsterka sveta a trikrát v nej vyhrala preteky Svetového pohára.

V šprinte sa bude bojovať v roku 2026 na zimných olympijských hrách v Miláne a v Cortine d’Ampezzo aj o olympijské medaily.

Jagerčíková sa so sezónou rozlúčila 2. miestom v šprinte Svetového pohára vo francúzskom Flaine. Vysporiadala sa aj s problémami počas semifinále a vo finále finišovala za svojou veľkou súperkou Harropovou.

„V semifinále som siahla na dno síl, keďže sa mi odlepil pás a z posledného miesta som sa musela prepracovať na tretie. Podmienky na trati boli náročné, počas celého dňa snežilo. Som veľmi spokojná,“ uviedla na sociálnej sieti Jagerčíková.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV