Športové aktuality
2 min. čítania

Slovenky obhájili titul majsteriek Európy v 3xC1

Emanuela Luknárová, Zuzana Paňková a Soňa Stanovská obhájili v Liptovskom Mikuláši titul majsteriek Európy v 3xC1 žien.
Foto
FACEBOOK Slovenská kanoistika - Canoe Slalom Team

Slovenské kanoistky získali na majstrovstvách Európy vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši zlaté medaily v 3xC1 žien a obhájili titul z Ivrei 2021. V 3xC1 mužov obsadili Slováci nepopulárne 4. miesto.

Hliadka singlkanoistiek v zložení Emanuela Luknárová, Zuzana Paňková a Soňa Stanovská triumfovala v piatkovom finále tímovej súťaže pred Francúzskom (+1,44 s) a Českom (+1,68).

Paňková v sedemnástich rokoch dvojnásobná majsterka Európy

Slovenky pôvodne po dojazde figurovali na štvrtom mieste, pretože dostali 50-sekundovú penalizáciu za minutie ôsmej bránky. Jury im však trest dodatočne upravila na dvojsekundový a v konečnom hodnotení tak predstihli Francúzky. Pre tie by to bol prvý triumf na ME v tejto disciplíne a druhé zlato na Liptove, keďže vo štvrtok triumfovali v ženskej 3xK1.

„Išli sme na záver a tak sme vedeli, ako sa darilo dievčatám pred nami. Nedali sme to však na sebe pocítiť, užili sme si to a dúfali sme v čo najlepší výsledok,“ povedala Emanuela Luknárová, ktorá sa predstaví aj v semifinále C1.

Tri medailové hliadky boli napokon jediné, ktoré sa zaobišli bez väčších trestov, pričom slovenská mala s dvoma trestnými sekundami najčistejšiu jazdu. Z minuloročného tímu štartovala len Paňková a v 17 rokoch si pripísala na konto druhý európsky titul.

Muži nepridali do zbierky 13. titul

Menej sa darilo v C1 mužom, ktorí obsadili štvrté miesto. Na víťazných Nemcov stratili 5,56 sekundy a nepodarilo sa im tak pridať do zbierky trinásty európsky titul ani sedemnásty cenný kov.

Aj tím v zložení Matej Beňuš, Marko Migorodský a Alexander Slafkovský sa dočkal zmiernenia trestu - pôvodný 50-sekundový trest z ôsmej bránky bol zmenený na dvojsekundový. Na pódium to však nestačilo a na bronzové Španielsko stratili kanoisti 1,11 sekundy. Okrem spomínanej chyby „ťukol“ do druhej červenej bránky s číslom päť víťaz piatkovej kvalifikácie Slafkovský.

Striebro získali prekvapivo Poliaci, pre ktorých je to najlepší výsledok na ME v tímovej „céjednotke“ od roku 2016, keď skončili druhí tiež v Liptovskom Mikuláši. Bronz spred šiestich rokov zopakovali aj Španieli.

Šport
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV