Športové aktuality
Bratislava
2 min. čítania

Slovenské olympijské a športové múzeum navštívili členovia kubánskeho boxerského olympijského tímu

Profile picture for user soucek
Ľubomír
Souček
Kubánski hostia v Slovenskom olympijskom a športovom múzeu v spoločnosti šéfa slovenského boxu ToMášA "Kida" Kovácsa. Vzrastom najvyšší z Kubáncov je dvojnásobný strieborný medailista z OH Juan Hernández Sierra.
Foto
Zuzana Vodáčková, SOŠV

V Slovenskom olympijskom a športovom múzeu (SOŠM) na prízemí Domu športu v Bratislave sa za poldruha roka jeho prevádzky vystriedalo už viacero významných zahraničných športových návštev. V stredu do jeho priestorov zavítali členovia kubánskeho boxerského olympijského tímu - traja boxeri a dvaja tréneri, ktorí sú od 20. do 30. januára na tréningovom pobyte na Slovensku.

Atrakciou pre kubánskych hostí pri návšteve bolo zoznámenie so stolným hokejom.
Atrakciou pre kubánskych hostí pri návšteve bolo zoznámenie so stolným hokejom.
Foto
Zuzana Vodáčková, SOŠV

Kubánskych hostí sprevádzal prezident Slovenskej boxerskej federácie a tréner nášho v posledných rokoch najlepšieho boxera Andreja Csemeza Tomáš Kid“ Kovács. Ako hostiteľ kubánskej delegácie počas jej pobytu na Slovensku nám poskytol viacero zaujímavých informácií.

„Naša federácia má s kubánskou podpísané memorandum o spolupráci. V rámci jeho napĺňania bol ,Bandi´ Csemez vlani na 35-dňovom pobyte v tréningovom olympijskom centre pri Havane, niekoľko dní som tam bol aj ja. Teraz na oplátku prišli Kubánci k nám. Bývajú aj trénujú v mojej akadémii v Matúškove. Celý pobyt u nás si veľmi pochvaľujú. Všetko sa im na Slovensku páči, vysoko ocenili aj návštevu olympijského a športového múzea. V sobotu 28. marca traja kubánski borci v Trnave nastúpia v exhibičných dueloch proti súperom zo Slovenska,“ prezradil nám Tomáš „Kid“ Kovács.

Ako tréner je medzi Kubáncami na Slovensku aj dvojnásobný strieborný olympijský medailista (v Barcelone 1992 v Barcelone a v Atlante 1996) a štvornásobný majster sveta (1991 – 1999) vo welterovej hmotnostnej kategórii Juan Hernández Sierra.

Šport
Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV