Športové aktuality
2 min. čítania

Súťaž KFP SOV Šport je nádej vyhral projekt Juniorko Karate Klubu Junior Prešov, o.z.

Bratislava 9. decembra (SOV) – Slovenský olympijský výbor (SOV) Klub fair play (KFP) SOV v marci vypísali súťaž „Šport je nádej”. Jej cieľom bolo pomocou športovcov a/alebo prostredníctvom športových aktivít zvýšiť zapájanie znevýhodnených skupín do športového hnutia, napomôcť vzájomnému dialógu a podporovať vzájomnú solidaritu medzi rôznymi skupinami spoločnosti (etnickými, náboženskými), bojovať proti dopingu aj proti všetkým druhom násilia a rasizmu, neznášanlivosti a diskriminácie, podporiť sociálne začlenenie a rovnaké príležitosti v športe, ako aj prispieť k podpore ochrany a obnovy životného prostredia a k zlepšeniu jeho kvality.

Súťaž „Šport je nádej“ prebiehala až do konca septembra a bola vyhodnotená na nedávnom zasadnutí kolégia KFP SOV. Fyzické aj právnické osoby do súťaže prihlásili osem krásnych projektov, z ktorých do užšieho výberu postúpili tri. Víťazom sa stal projekt Juniorko, ktorý podal Karate Klub Junior Prešov, o.z. Tento klub dal štyrom deťom zo sociálne znevýhodneného prostredie možnosť trénovať v klube a aj súťažiť zdarma. Spomedzi tejto štvorice mladých karatistov sa jedna dievčina aj jeden chlapec už môžu pochváliť titulmi mládežníckych vicemajstrov Európy v shito-ryu, ďalšia sa stala vicemajsterkou Slovenska.

Za projekt Juniorko dostane Karate Klub Junior Prešov, o.z., od SOV poukaz na nákup športového materiálu v hodnote 1000 eur. Zástupcovia klubu si ocenenie prevezmú na 55. valnom zhromaždení SOV 7. decembra v rezorte X-Bionic Sphere v Šamoríne.

Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV