Šport a olympizmus
2 min. čítania

Nové ministerstvo cestovného ruchu a športu už má aj štátnych tajomníkov a programy kapitol

Dušan Keketi.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Od 1. februára 2024 vzniklo Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR. Na jeho čele je po nedávnom vymenovaní prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou Dušan Keketi. Do funkcie štátnych tajomníkov Ministerstva cestovného ruchu a športu SR boli vládou na štvrtovom rokovaní vymenovaní Ján Krišanda a Marek Harbuľák. Zároveň bol odobrený aj návrh programov kapitol novovzniknutého rezortu.

Ján Krišanda v minulosti pôsobil na poste štátneho tajomníka Ministerstva školstva vedy, výskumu a športu SR. V telovýchove a športe má podľa priloženého životopisu celkovú profesionálnu prax 37 rokov.

Marek Harbuľák vykonával funkciu prezidenta Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS) a taktiež bol riaditeľom niekoľkých hotelov.

Vláda vymenovala do funkcie generálneho tajomníka služobného úradu nového rezortu Pavla Sýkorčina. Predtým pôsobil ako generálny tajomník služobného úradu Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Schválené bolo aj vytvorenie nových programov novovzniknutého rezortu, a to Tvorba a implementácia politik, Rozvoj a podpora cestovného ruchu a Rozvoj a podpora športu. Minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi má povinnosť vytvoriť ich prostredníctvom Rozpočtového informačného systému do 9. februára tohto roku.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV