Športové aktuality
3 min. čítania

Aj Marek Hamšík podporil oslavy Olympijského dňa

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Marek Hamšík s ohňom Olympijského dňa počas otvorenia Olympijského festivalu detí mesta Banská Bystrica
Foto
OVEP/MONIKA KOLLÁROVÁ

Futbalová hviezda Marek Hamšík si zabehol s ohňom Olympijského dňa počas Olympijského festivalu detí mesta Banská Bystrica. Podujatie sa uskutočnilo po dvojročnej prestávke v areáli ZŠ Golianova. Cieľom Olympijského festivalu detí mesta Banská Bystrica je podporiť rozvoj športových aktivít najmladších.

Mesto Banská Bystrica a Olympijský klub Banská Bystrica podujatie organizujú v troch termínoch na troch základných školách predovšetkým pre žiakov prvého stupňa.

Okrem Mareka Hamšíka aj Michal Handzuš

Na ZŠ Golianova si však mohli zašportovať najskôr deti z druhého stupňa zo všetkých základných škôl v meste pod Urpínom. Na „Golianku“, ktorá sa tento rok zapojila aj do programu OCEP a komunikuje v rámci príprav EYOF 2022 s partnerskou školou v zahraničí, prišli stovky detí. Na ďalší deň dostali možnosť vyskúšať si športové zápolenia aj žiaci prvého stupňa zo štyroch banskobystrických škôl.

Rozvíjať telo i ducha, posilňovať priateľstvá, súťažiť podľa pravidiel fair play, pomôcť súperovi, formovať trvalý vzťah mládeže k športu či zapojiť čo najväčší počet detí do súťaží. Aj to sú myšlienky Olympijského dňa a Olympijského festivalu detí mesta Banská Bystrica. Ten podporujú viaceré osobnosti športového života, na ZŠ Golianova po Marekovi Hamšíkovi zavítal medzi mladších žiakov hokejista Michal Handzuš.

Viac o podujatiach v Banskej Bystrici nájdete vo fotogalériách v rámci skupiny OVEP - Olympijskej výchovy pre školy. 

Olympijský deň 2022: Hlavná téma je mier

Podujatie je súčasťou programu osláv Olympijského dňa. Ten sa síce slávi 23. júna, avšak Medzinárodný olympijský výbor umožnil jednotlivým národným olympijským výborom organizovať podujatia na jeho oslavu aj v iných termínoch.

Hlavnou témou Olympijského dňa 2022 je mier.

„Aj tento rok sú podujatia organizované pri príležitosti Olympijského dňa koncentrované v období od začiatku mája až do konca júna. Tento rok je Olympijský deň na Slovensku špecifický, pretože región stredného Slovenska a Banská Bystrica sa stanú koncom júla dejiskom Európskeho olympijského festivalu mládeže,“ hovorí riaditeľka oddelenia olympizmu Slovenského olympijského športového výboru Ivana Motolíková.

Hlavné oslavy Olympijského dňa sa uskutočnia 1. júna v Parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV