Športové aktuality
3 min. čítania

Trojnásobný olympionik Andrej Meszároš ukončil kariéru

Andrej Meszároš.
Foto
TASR/MICHAL SVÍTOK

Trojnásobný olympionik v hokeji Andrej Meszároš definitívne ukončil kariéru. Súťažný zápas 37-ročný rodák z Považskej Bystrice nehral od 3. októbra 2021, bodku však dal až v predošlých dňoch. Dôvodom sú dlhotrvajúce zdravotné problémy s ľavým ramenom.

Andrej Meszároš si zahral na olympijských turnajoch v Turíne 2006, Vancouveri 2010 a v Soči 2014. V Kanade nastupoval v prvej obrane po boku Zdena Cháru a dôsledným plnením defenzívnych úloh mal výrazný podiel na tom, že Slovensko bojovalo o medaily. Napokon zverenci Jána Filca skončili na turnaji na 4. priečke.

„V kariére ma mrzí prehrané finále o Stanleyho pohár s Ottawou v roku 2007 s Anaheimom, rovnako aj nešťastný duel o bronz na olympiáde 2010 vo Vancouveri s Fínskom, kde sme nezvládli poslednú tretinu. A aj prehra o bronz na MS v Česku 2004 s USA po nájazdoch,“ povedal v rozhovore pre Nový čas Andrej Meszároš.

Hokejista, ktorého v roku 2004 draftovala do NHL v prvom kole z 23. miesta Ottawa, sa pôvodne chcel s kariérou rozlúčiť v drese materskej Považskej Bystrice, ktorá hrá v TIPOS SHL. V klube je športový manažér a uvažoval aj o pomoci priamo na ľade. Zdravotný stav však bol proti, aj keď s A-mužstvom trénoval.

„Keď som na tréningoch vystrelil, tak som mal veľkú bolesť v ľavom ramene. Zdravie má človek iba jedno a nestálo to za to, aby som zbytočne riskoval. Tak som radšej ukončil kariéru. V posledných rokoch som absolvoval až tri operácie, aj preto som vlastne vlani odohral za Trenčín iba dva zápasy. Pri bežnom živote ma to nelimituje, ale pri vrcholovom športe to cítim,“ priznal Andrej Meszároš.

Posledným zápasom jeho kariéry teda zostáva ten z 3. októbra 2021, keď na ľade Prešova prehrala jeho Dukla Trenčín 2:4. Meszároš v tom zápase skóroval. Napriek práci športového manažéra uvažuje o svojej budúcnosti.

Andrej Meszároš hral počas kariéry v NHL za Ottawu, Tampu Bay, Philadelphiu, Boston, Buffalo, v KHL si obliekal dresy Novosibirska a Slovana. S reprezentáciou do 18 rokov získal striebro na majstrovstvách sveta 2003. S A-tímom Slovenska odohral okrem troch olympijských turnajov aj štyri majstrovstvá sveta. V reprezentácii nastúpil na 62 duelov, strelil 5 gólov.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV