SOŠV
Reportáž
2 min. čítania

Anton Siekel rokoval s predstaviteľmi Trnavského kraja i mesta

Zľava Jozef Gönci, Jozef Viskupič a Anton Siekel.
Foto
TTSK

Predstavitelia Slovenského olympijského a športového výboru pokračujú v sérii rokovaní so zástupcami samospráv na Slovensku. V utorok trojčlenná delegácia SOŠV zavítala do Trnavy.

Na Úrade Trnavského samosprávneho kraja hostil stretnutie jeho predseda Jozef Viskupič s primátorom mesta Trnava Petrom Bročkom. Prezidenta SOŠV Antona Siekela sprevádzal jeho poradca Vladimír Miller a právnik SOŠV Patrik Hrbek. Význam stretnutia ešte zvýraznila prítomnosť štátneho tajomníka pre šport Jozefa Gönciho a generálneho riaditeľa sekcie športu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Miloša Tomáša.

Hlavnými témami debaty boli športové aktivity v meste a v kraji, podpora rozvoja športovej infraštruktúry v rámci mesta a kraja, podpora stredných športových škôl zaoberajúcich sa prípravou športovo talentovanej mládeže, sprístupňovanie športovísk verejnosti na voľnočasové aktivity, či župná olympiáda, ktorá sa každoročne koná v Trnavskom samosprávnom kraji. Diskutovalo sa tiež o realizácii olympijských ideí a aktivít detí a mládeže, predovšetkým v školských zariadeniach. Preberal sa aj význam športových poukazov, plánovaný Fond na podporu športu a aktivity SOŠV ako Odznak všestrannosti alebo Športuj Slovensko.

Pri spoločnom pracovnom stole boli prítomní aj podpredseda Trnavského samosprávneho kraja Marek Neštický, riaditeľ Odboru školstva, vedy, výskumu a regionálneho rozvoja na TT SK Stanislav Pravda a  riaditeľ Odboru kultúry a športu TT SK Peter Kadlic. Stretnutie bolo všetkými zúčastnenými stranami vyhodnotené ako veľmi prínosné.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV