Športové aktuality
3 min. čítania

Barbora Balážová sníva o účasti družstva v Paríži

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Barbora Balážová.
Foto
TASR/MICHAL SVÍTOK

Stolná tenistka Barbora Balážová ešte nemôže úplne oddychovať po skončení sezóny. Pauzu si dá až po splnení ligových povinností vo Francúzsku. Už teraz však môže povedať, že má za sebou úspešný rok.

Slovenská ženská jednotka si po boku Ľubomíra Pišteja vybojovala bronz v miešanej štvorhre na majstrovstvách Európy v Mníchove a bola aj líderkou reprezentačného tímu na majstrovstvách sveta v čínskom Čcheng-tu.

Slovenky vedia súťažiť aj s lepšími krajinami

Slovenky sa nečakane prebili až do štvrťfinále, kde boli jedným z troch európskych výberov. V boji o semifinále boli už nad ich sily Japonky.

„A to sme tam pôvodne ani nemali cestovať. Štvrťfinále je historický výsledok pre slovenský ženský tím. Dúfam, že to zopakujeme o dva roky, pretože to by sme získali ako družstvo olympijskú miestenku. Skočili sme vďaka tomuto výsledku na 15. miesto vo svetovom rebríčku a to je veľmi dobrá pozícia,“ poznamenala v rozhovore, ktorý pripravilo Športové centrum polície, Barbora Balážová.

Popri 30-ročnej rodáčke z Topoľčian vyrástli aj mladšie hráčky Tatiana Kukuľková a Ema Labošová. „Máme veľmi stabilný tím. Som síce v ňom najstaršia, ale aj zvyšné dievčatá dosiahli úroveň a dnes vieme súťažiť aj s lepšími krajinami.“

Barbora Balážová má pred sebou ďalšie výzvy

Barbora Balážová už myslí aj na ďalšiu sezónu. Medzi jej vrcholy budú patriť Európske hry v poľskom Krakove. V hlave má aj boj o ďalší olympijský štart. „Bolo by skvelé, ak by sme sa do Paríža kvalifikovali aj v družstvách. Už budúci rok bude dôležitý z hľadiska olympijskej kvalifikácie. Na Európskych hrách by som mala hrať všetky tri súťaže – družstvá, jednotlivkyne i mix,“ načrtáva.

Sezóna v stolnom tenise trvá prakticky počas celého roka. Hráči cestujú z jedného turnaja na druhý, veľa možností na prípravu ani nie je. „Trénujeme, kde to ide. My sme však zaradili do tréningového procesu aj zopár nových vecí. Snažím sa vylepšovať svoju hru. Samozrejme, s trénerom pracujeme aj na tom, čo nám ide dobre a to chceme ešte viac vylepšiť,“ dodala Barbora Balážová.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV