Športové aktuality
2 min. čítania

CAS zamietol odvolanie Justina Gatlina, jeho pekinský sen sa rozplynul

LAUSANNE 6. júna (SITA, AP) - Športový arbitrážny súd (CAS) nevyhovel americkému šprintérovi Justinovi Gatlinovi pri poslednom pokuse o zníženie trestu za doping, ktoré mu mohlo otvoriť cestu na olympijské hry 2008 do Pekingu. CAS Gatlinovu žiadosť v piatok popoludní zamietla. Američan tak nemôže obhajovať v čínskej metropole zlato na 100 m z Atén. Podľa potvrdeného verdiktu arbitrážneho panelu Americkej antidopingovej agentúry (USADA) sa Gatlin môže do akcie vrátiť až 24. mája 2010.

Po prijatí nového kódexu Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) sa Američan odvolal proti osemročnému trestu za druhý dopingový prehrešok. Pôvodne dostal za pozitívny nález na testosterón z apríla 2006 doživotný dištanc, keďže však spolupracoval pri odhaľovaní dopingovej siete v kauze Trevora Grahama, trest mu znížili na 8-ročný. Gatlin žiadal po prijatí nového kódexu od arbitrážneho panelu USADA zrušenie trestu, trojčlenná arbitráž však jeho odvolaniu stopercentne nevyhovela a zredukovala mu trest len na polovicu. Gatlinovou poslednou nádejou bolo odvolanie na CAS. Na OH 2004 v Aténach Gatlin získal okrem zlata na 100 m aj bronz na dvojnásobnej trati a na svetovom šampionáte 2005 v Helsinkách triumfoval v oboch disciplínach.


© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV