Športové aktuality
2 min. čítania

Cibulková vo štvrťfinále Australian Open podľahla S. Williamsovej

Melbourne 28. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vlaňajšia finalistka ako nasadená jedenástka prehrala s najvyššie nasadenou svetovou jednotkou Američankou Serenou Williamsovou za 65 minút hladko v dvoch setoch 2:6, 2:6. Ani v piatom vzájomnom zápase nenašla zbraň na päťnásobnú šampiónku z Melbourne Parku, ktorá skvele podávala i returnovala. Zahrala 31 winnerov vrátane 15 es.

Cibulková priznala, že svetová jednotka bola v stredu príliš veľkým sústom. "Je ťažké hodnotiť takýto zápas, ale zároveň veľmi jasné. Serena mala od prvej do poslednej loptičky jasnú taktiku rozbombardovať ma na servise i na returne a to sa jej darilo. Je to hráčka, proti ktorej sa mi hrá strašne ťažko, ťažko sa mi číta jej servis, Vždy ma dostane pod tlak a potom sa neviem dostať k mojej hre. Snaží sa ukončovať výmeny po dvoch-troch loptách a aj keď zahrá niektorý úder slabší, chytím paniku, že teraz mám šancu a urobím zbytočnú chybu. V prechádzajúcich zápasoch som tlačila súperky, teraz ma tlačila ona a ja som bola v kúte. Budeme musieť s trénerom Maťom Liptákom niečo vylepšiť v mojej hre, aby som aj na Serenu našla odpoveď, no zdá sa mi to nemožné. Hovorím si niekedy, že hádam nebude hrať už večne," povedala v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

S celkovým vystúpením v Melbourne vyslovila Slovenka spokojnosť. "Krátko po zápase cítim frustráciu z prehry, znovu si však z Australian Open odnášam spomienky, na ktoré nikdy nezabudnem. Som šťastná, kde sa teraz nachádzam, herne, mentálne i fyzicky. Rok som znovu začala výborne, postupom do štvrťfinále grandslamu. Bola som pod obrovským tlakom, každý mi hovoril, že obhajujem finále, no zvládla som to výborne. Beriem si z tohto turnaja veľké sebavedomie a chcem v tom pokračovať," dodala Cibulková.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV