Šport a olympizmus
2 min. čítania

Zástupcovia olympijských klubov regenerovali v Dudinciach

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Zástupcovia olympijských klubov pri hrobe Alojza Szokola.
Foto
OK A. Szokolyiho Šahy

Slovenský olympijský a športový výbor každoročne oceňuje aktívnych členov z vybraných regionálnych olympijských klubov pobytom v kúpeľoch Dudince. Tentoraz zavítali do kúpeľného mesta na týždeň zástupcovia z klubov z Oravy, Gemera, Banskej Bystrica, Nových Zámkov a Lučenca.

Členovia regionálnych olympijských klubov si v Dudinciach počas kúpeľných procedúr dobre oddýchli, zregenerovali sa i zoznámili sa. Celý pobyt sa niesol v uvoľnenej atmosfére.

„V mene členov regionálnych olympijských klubov by som sa chcel poďakovať prezidentovi Slovenského olympijského a športového výboru Antonovi Siekelovi za sprostredkovanie kúpeľného pobytu. Aj touto formou sa snažíme odmeniť aktívnych členov. V súčasnosti máme po celom Slovensku 25 regionálnych olympijských klubov, ktoré sa podieľajú na šírení myšlienok olympizmu a fair play. Ich členmi sú bývalí olympionici, športovci, ale aj fanúšikovia športu. Aktívne pracujú na organizácií športových podujatí v regiónoch, napríklad na Behoch olympijského dňa. Na budúci rok zavítajú do Dudiniec zástupcovia ďalších olympijských klubov,“ povedal predseda Združenia olympijských klubov SR Vladimír Miller.

Účastníci kúpeľného pobytu navštívili aj Šahy, kde sídli Olympijský klub Alojza Szokolyiho. V malebnom meste v údolí rieky Ipeľ sa v spoločnosti pristavili pri pamätnej stene významných osobností, pri pamätnej tabuli Alojza Szokola, v spoločnosti Angeliky Révészovej, vedúcej oddelenia školstva, mládeže a športu mestského úradu v Šahách, členky výkonného výboru Olympijského klubu A. Szokolyiho a výkonného výboru Združenia olympijských klubov SR, navštívili priestory Mestského úradu, niekdajšieho sídla Hontianskej župy. V obci Bernecebaráti si uctili pamiatku Alojza Szokola, prvé slovenského medailistu z olympijských hier. Na prvých OH 1896 v Aténach získal Szokol bronz v behu na 100 m.

Zástupcovia olympijských klubov počas prehliadky Mestského úradu v Šahách.
Zástupcovia olympijských klubov počas prehliadky Mestského úradu v Šahách.
Foto
OK A. Szokolyiho Šahy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV