Šport a olympizmus
MŠVVaŠ
2 min. čítania

Dušan Ťažký a Branislav Mráz odchádzajú zo sekcie športu MŠVVŠ SR

Na 54. valnom zhromaždení SOV dostal Dušan Ťažký (vľavo) bronzový odznak SOV. Blahoželajú mu čestný prezident SOŠV František Chmelár a prezident SOŠV Anton Siekel.
Foto
JÁN SÚKUP

V sekcii športu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR prichádza k dvom významným personálnym zmenám. Po viac ako dvoch desaťročiach v štátnych službách odíde z ministerstva súčasný šéf odboru športu Dušan Ťažký. Zo sekcie odchádza aj právnik Branislav Mráz.

Dušan Ťažký pracoval na ministerstve ako štátny radca, istý čas bol aj poverený generálny riaditeľ sekcie športu a v posledných rokoch riaditeľom odboru športu. V minulosti pracoval ako športový riaditeľ a generálny sekretár Slovenského zväzu cyklistiky a bol riaditeľom medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska. V roku 2018 na 54. valnom zhromaždení Slovenského olympijského výboru dostal bronzový odznak SOV. 

Pred funkcionárskou činnosťou sa venoval aj trénovaniu, viedol federálny tím dráhových cyklistov na olympijských hrách 1992 v Barcelone. Po rozdelení Česko-Slovenska sa stal prvým trénerom slovenskej dráharskej reprezentácie.

O odchodoch Dušana Ťažkého i Branislava Mráza informoval na sociálnej sieti štátny tajomník pre šport Ivan Husár, podľa ktorého ministerstvo vypíše na obe uvoľnené miesta výberové konania.

Slovenský olympijský a športový výbor ďakuje Dušanovi Ťažkému i Branislavovi Mrázovi za dlhoročnú činnosť v prospech športového hnutia, výbornú spoluprácu a želá im ďalšie pracovné a najmä osobné úspechy.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV