Športové aktuality
2 min. čítania

Slovenský teqball s maximálnym počtom miest do Krakova 2023

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
Facebook/SlovakiaTeqball

Slovensko bude mať zastúpenie na Európskych hrách v Krakove a v regióne Malopoľsko aj v teqballe. Ako jedna z jedenástich krajín bude mať v tomto mladom, dynamicky sa rozvíjajúcom športe obsadiť na podujatí, ktoré sa uskutoční od 21. júna do 2. júla, všetky kategórie.

O miestenky do Krakova 2023 sa bojovalo na štyroch kvalifikačných turnajoch, ktoré hostili Budapešť, Skopje, Madrid a Podgorica. Slováci skončili v rebríčku 34 európskych krajín na 10. mieste. O postup do súťaží jednotlivcov a jednotlivkýň, štvorhier mužov a žien a mixov sa postarali Karina Zušťáková, Adriana Kecerová, Branislav Rodman, Marián Badár, Martin Biroš a Tomáš Stánik.

Na Európskych hrách sa predstaví celkovo 63 teqballistov z 18 krajín. Podujatie bude zároveň aj prvým kontinentálnym šampionátom v tomto športe, ktorý vznikol pred desiatimi rokmi. Turnaj sa uskutoční od 28. júna do 1. júla v mestskom prostredí pri starom trhu v centre Krakova. Na EH môžu krajinu reprezentovať maximálne štyria hráči v piatich kategóriách.

Poľsko ako hostiteľská krajina malo istú miestenku do každej z piatich kategórii, v kvalifikácii si maximálny počet účastníkov vybojovali okrem Slovenska aj Maďarsko, Rumunsko, Srbsko, Francúzsko, Česko, Portugalsko, Dánsko, Nemecko a Ukrajina. Pätica krajín (Bulharsko, Arménsko, Taliansko, Španielsko a Čierna Hora) budú mať v tíme len jednu ženu, preto nebudú mať zastúpenie v ženskej štvorhre. V nej sa predstavia páry z Belgicka a Nórska.

„Pre teqball je obrovský míľnik, že sa stal súčasťou Európskych hier. V Poľsku budú naši teqeri bojovať aj o vôbec prvé tituly majstrov Európy v tomto športe, čo nás ešte viac utvrdzuje v tom, že naša tvrdá práca sa vypláca a že sme pripravení na ďalšiu úroveň,“ povedal generálny sekretár Medzinárodnej federácie teqballu (FITEQ) László Vajda.

Podujatia a športovci
Tagy
p24

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV