Športové aktuality
2 min. čítania

FNPŠ schválil príspevok 2,5 milióna eur na ME do 21 rokov 2025 vo futbale

pp, FNPŠ
Členovia správnej rady FNPŠ s hosťami zasadnutia po poslednom rokovaní v Bratislave.
Foto
FNPŠ

Správna rada Fondu na podporu športu (FNPŠ) schválila na svojom poslednom zasadnutí poskytnutie príspevku na majstrovstvá Európy futbalistov do 21 rokov 2025 v maximálnej výške 2,5 milióna eur. Šampionát sa bude hrať na ôsmich slovenských štadiónoch v Bratislave, Trnave, Dunajskej Strede, Nitre, Trenčíne, Žiline, Košiciach a v Prešove.

Na šampionáte sa môžu zúčastniť hráči narodení po 1. januári 2002. Už v decembri správna rada FNPŠ odsúhlasila podporu pre organizátorov januárového Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v Jasnej vo výške 765-tisíc eur.

Správna rada FNPŠ zároveň na svojom poslednom zasadnutí deklarovala podporu majstrovstvám Európy v atletike do 18 rokov a po schválení rozpočtu Fondu na podporu športu na rok 2024 a na základe predpokladaného navýšenia finančného príspevku Fondu na podporu športu v priebehu mesiaca február 2024 rozhodne o poskytnutí príspevku.

Členovia správnej rady zároveň vymenovali na základe výsledkov výberového konania členov odbornej komisie „Športová infraštruktúra“ na posudzovanie a hodnotenie predložených žiadostí v rámci výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku v rámci programu „Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry“ číslo  2023/001, tzv. INFRA 4, v abecednom poradí: Mária Berdisová, Boris Čavajda, Alexander Gejmovský, Jozef Gönci, Monika Gremeňová, Vladimír Gubrický, Michal Kraus, Milan Ladiver, Milan Mičuch, Peter Novák, Samuel Roško, Štefan Škultéty, Patrik Voltmann, Milan Vorčák.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV