Športové aktuality
2 min. čítania

Strieborné hokejistky z EYOF na návšteve v Prezidentskom paláci, šikovné ruky Lopušanovej

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Strieborné hokejistky z EYOF vo Friuli Venezia Giulia prijala v Prezidentskom paláci prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová prijala v piatok v Prezidentskom paláci v Bratislave strieborné hokejistky z Európskeho olympijského festivalu mládeže, ktorý sa koncom januára konal v talianskom regióne Friuli Venezia Giulia. Na prijatí sa zúčastnil kolektív mladých hokejistiek spolu s realizačným tímom.

Slovenky sa na EYOF vo Friuli Venezia Giulia stali víťazkami základnej skupiny, v ktorej zdolali Fínky a Rakúšanky a prehrali tesne so Švajčiarkami. Vo finále v rakúskom meste Spittal nestačili na Češky.

Zuzana Čaputová počas prijatia mladých hokejistiek.
Zuzana Čaputová počas prijatia mladých hokejistiek.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Zuzana Čaputová dostala od hokejistiek dres, hokejku Nely Lopušanovej a puk. „Chcem vám zablahoželať k úspechu, ktorý sa vám podaril. Ďakujem za reprezentáciu Slovenskej republiky na mládežníckom festivale,“ povedala v oficiálnom príhovore Zuzana Čaputová. Neskôr vo formálnej časti pridala ďalšie povzbudivé slová: „Máte dostatok sebadôvery. Je dôležité, že idete do zápasov s vierou, že môžete uspieť.“

Za hokejistky pozdravila prezidentku kapitánka tímu Ema Lacková.

Slovensko získalo na EYOF vo Friuli Venezia Giulia dve strieborné medaily. Okrem hokejistiek sa z cenného kovu radoval Michal Adamov v biatlonových vytrvalostných pretekoch na 12,5 km.

VIDEO: Nela Lopušanová žonglovala s hokejkou a pukom i v Prezidentskom paláci:

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV