Šport a olympizmus
2 min. čítania

Krajské kolá OLOV 2023/2024 odštartovali v Trenčíne

Profile picture for user igorkovac
Igor
Kováč

Aktuálny ročník Olympijského odznaku všestrannosti 2023/2024 má za sebou prvé krajské kolo v Trenčíne, ktoré prebehlo 13. marca 2024 v športovej hale M-Sport aj s prispením Trenčianskeho samosprávneho kraja. Na projekte OLOV sa finančne podieľajú aj Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR, TIPOS a Allianz.

Počas otváracieho ceremoniálu prítomných privítali zástupcovia Trenčianskeho samosprávneho kraja, Olympijského klubu Trenčianskeho regiónu a Slovenského olympijského a športového výboru. Čestným hosťom krajského kola v Trenčíne bola hokejová legenda a držiteľ Stanleyho pohára Marián Gáborík.

Na trenčianskom kole sa zúčastnilo dovedna 272 žiakov z 34 základných škôl. Osemčlenné družstvá zložené zo štyroch dievčat a štyroch chlapcov 6. – 9. ročníkov najskôr absolvovali prekážkovú dráhu štafetovým spôsobom a následne sa predstavili v individuálnych disciplínach – skok do diaľky z miesta, člnkový beh, sed-ľah a preskok cez švihadlo.

Výsledky na prvých štyroch miestach boli veľmi tesné. Po absolvovaní všetkých disciplín sa na 1. mieste nakoniec umiestnila ZŠ s MŠ Školská z Bojníc. Na druhom mieste skončili žiaci ZŠ s MŠ P. Demitru z Dubnice nad Váhom a na treťom  mieste žiaci ZŠ Nemocničná z Považskej Bystrice.

Výsledky Krajského kola OLOV 2023/2024 – Trenčiansky kraj

1. miesto            ZŠ s MŠ Školská 292/7, Bojnice (postupuje do celoslovenského finále)

2. miesto            ZŠ s MŠ Pavla Demitru, Dubnica nad Váhom

3. miesto            ZŠ Nemocničná 987/2, Považská Bystrica

Kompletný prehľad výsledkov KK OLOV 2023/2024 – Trenčiansky kraj

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV