Šport a olympizmus
Bratislava
2 min. čítania

Medzinárodný šermiarsky turnaj kadetov v Bratislave v duchu fair play

Maďarský šermiar Bence Taivainen a predsedníčka KFP SOŠV Katarína Ráczová, ktorá mu odovzdala plaketu za súťažné vystupovanie v duchu fair play.
Foto
KFP SOŠV

V dňoch 12. – 14. januára sa v Bratislave uskutočnil jeden z najväčších šermiarskych turnajov sveta v kadetskej vekovej kategórii. Z poverenia Slovenskej šermiarskej federácie ho usporiadal šermiarsky oddiel STU Bratislava, ktorý má viac ako 70-ročnú tradíciu. Na planše nastúpilo vyše 850 mladých šermiarov z celého sveta, ktorí zápolili  na turnaji v rámci okruhu Európskej šermiarskej konfederácie.

Klub fair play Slovenského olympijského a športového výboru (KFP SOŠV) už tradične v spolupráci s Európskou šermiarskou konfederáciou a s organizátormi turnaja vyhlasuje na tomto významnom podujatí súťaž o cenu fair play. Iniciatíva KFP SOŠV sa stretla s veľmi pozitívnym ohlasom delegovaných rozhodcov. Tí odovzdali viacero návrhov na ocenenie, ktoré má upozorniť a motivovať mladých športovcov, aby si uvedomili, že súper nie je nepriateľ a že jeho úsilie a výkon si treba vážiť.

V tomto duchu si na záver podujatia plaketu Klubu fair play SOŠV prevzal skoro dvojmetrový kadetský reprezentant Maďarska Bence Taivainen. Mladý úradujúci majster svojej krajiny na turnaji skončil z 316 štartujúcich na 23. mieste. Svojím príkladným vystupovaním dokázal, že sa dá športovať čestne a úspešne. Bence v priebehu súťaže opakovane opravil výrok rozhodcu vo svoj neprospech. Cenu mu odovzdala predsedníčka Klubu fair play SOŠV Katarína Ráczová.

Šport
Projekt
Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV