Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

MIMORIADNY podcast: Ako je financovaný slovenský šport?

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Bez výraznej podpory štátu a kompetentných profesionálny šport v našich končinách fungovať nebude. O tom, aké má možnosti na podporu, následný rozvoj a rast sme sa zamerali v mimoriadnom Olympijskom podcaste, ktorého témou bolo financovanie športu a význam Fondu na podporu športu na Slovensku.

Lepší svet môžu priniesť len lepší jednotlivci. Citát zakladateľa novodobých olympijských hier, baróna Pierra de Coubertina, ktorý je venovaný každému športovcovi.

Fyzicko-estetická súčasť našich životov však v posledných mesiacoch dostáva množstvo tvrdých rán. Na svedomí to má koronavírová pandémia a s ňou spojené opatrenia.

„Fond na podporu športu má zákonom garantovanú sumu 20 miliónov eur. Päť percent ide na jeho chod, zvyšne peniaze sú určené  na vypisovanie výziev. Do budúcnosti verím, že tento rozpočet sa aj navýši. V minulosti sa aj najmä vďaka aktívnemu prístupu SOŠV podarilo s prechádzajúcou vládou odkomunikovať navýšenie finančných prostriedkov pre športovú infraštruktúru národného významu. Bavíme sa o balíku 60 miliónov eur.“

Redaktor Stanislav Benčat sa v diskusii o pomoci športu, výzvach, ktoré priniesol Fond rozprával s podpredsedom správnej rady Fondu na podporu športu Jaroslavom Rybanským, ktorý pracuje zároveň ako poradca pre legislatívno-právne otázky Slovenského futbalového zväzu a členom správnej rady Fondu za Slovenský olympijský a športový výbor a výkonným riaditeľom SOŠV Gáborom Asványim.

podcast

Čo všetko nájdete v Mimoriadnom Olympijskom podcaste?

  • Prečo je dôležité, že Fond existuje v našich zemepisných šírkach?
  • Aké plní úlohy?
  • Ako sa chce Fond podieľať na rozvoji a pomoci slovenskému športu?
  • Ako je financovaný slovenský šport?
  • S akými finančnými prostriedkami pracuje FNPŠ?
  • Čo by sa malo zmeniť vo financovaní športu, aby sa zvýšila motivácia detí viacej športovať?
  • Aké výzvy a na koľko miliónov eur zverejnil Fond?
  • Kto všetko a dokedy môže žiadať o prostriedky v rámci výzvy?
  • Ako sa bude výzva vyhodnocovať?
  • Prečo bola výzva vypísaná koncom roka, ale reálne podávanie žiadostí bude v období dvoch týždňov v druhej polovici februára?

Všetky podcasty 


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV