Športové aktuality
Piliscsaba
2 min. čítania

Mladým šermiarom v Maďarsku odovzdala ocenenia fair play predsedníčka KFP SOŠV Katarína Ráczová

Momentka z dekorovania medailistiek v jednej z kategórií. Blahoželala im aj Katarína Ráczová.
Foto
KFP SOŠV

V dňoch 17. a 18. februára 2024 sa v maďarskej Piliscsabe ako súčasť série súťaží na počesť dvojnásobného majstra sveta a bronzového olympijského medailistu v šerme Mihálya Fülöpa konal turnaj Csaba Cup.

Na súťaži sa v troch vekových kategóriách zúčastnilo viac ako 340 mladých šermiarov zo šiestich krajín. Z našich šermiarov sa najlepšie darilo dievčatám zo ŠK Šamorín. V kategórii do 14 rokov skončila ôsma Martina Pošvancová a do 15 rokov Nina Forgáchová šiesta.

Na dvojdňovom podujatí sa zúčastnila aj predsedníčka Klubu fair play Slovenského olympijského a športového výboru (KFP SOŠV) Katarína Ráczová. Motívom jej pozvania bolo, že organizátori z ostrihomského Klubu šermu Szent-György podľa príkladu KFP SOŠV vyhlásili na podujatí súťaž o Cenu fair play. Týmto chceli pripomenúť  všetkým účastníkom, že úlohou športu je aj rešpektovať súpera a vážiť si ho, uznávať jeho schopnosti a úsilie, ako aj dodržiavat písané i nepísané pravidlá fair play.

Na konci dvojdňového podujatia Katarína Ráczová odovzdala ocenenia fair play štyrom mladým šermiarom - Domonkosovi Grófovi, Dávidovi Salimu, Laure Biasolovej a Csongorovi Molnárovi.

Vľavo jeden z mladých laureátov ocenenia fair play v spoločnosti Kataríny Ráczovej, vpravo v detaile Cena fair play.
Vľavo jeden z mladých laureátov ocenenia fair play v spoločnosti Kataríny Ráczovej, vpravo v detaile Cena fair play.
Foto
KFP SOŠV
Šport
Projekt
Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV