Športové aktuality
2 min. čítania

Windsurfista Robert Kubín 16. na MS do 21 rokov a má šancu na Paríž 2024

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Robert Kubín.
Foto
SZJ

Slovenský windsurfista Robert Kubín obsadil 16. miesto na majstrovstvách sveta do 21 rokov v olympijskej triede iQFOiL na švajčiarskom jazere Silvaplana. Kubín má stále šancu stať sa po šestnástich rokoch prvým Slovákom, ktorý sa zúčastní na jachtárskych súťažiach na olympijských hrách.

Na svetovom šampionáte do 21 rokov na Silvaplane pri St. Moritzi sa zúčastnilo 58 pretekárov zo 16 krajín. Triumfoval Francúz Gaspard Carfantan pred Britom Borisom Shawom a Talianom Manolom Modenom.

„Bol to divoký týždeň s naozaj premenlivými podmienkami a nárazovým vetrom, kde každá chyba znamenala 10 a viac stratených pozícii. Po úvodnom zlom dni sa mi podarilo zajazdiť v rozjazdách niekoľko 2. miest a taktiež veľa umiestnení v top 10. Tento výsledok ukazuje, že aj slovenský pretekár z malej krajiny bez mora a realizačného tímu môže držať krok so svetovou špičkou,“ povedal Robert Kubín.

Dvadsaťročný Košičan, ktorý bol vlani členom Juniorského olympijského tímu, má veľkú šancu kvalifikovať sa na olympijské hry. Slovenský jachting mal naposledy zastúpenie pod piatimi kruhmi zásluhou Patrika Polláka v Pekingu 2008. Kubín má pred sebou ešte dve kvalifikačné regaty, na ktorých si môže vybojovať priamu miestenku. Ak by sa mu to nepodarilo, šancu dostať sa do Paríža 2024 má cez rozvojový program svetového jachtingu, v ktorom je momentálne prvý. Jachtárske súťaže olympijských hier 2024 sa uskutočnia v Marseille.

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV