Športové aktuality
5 min. čítania

Po chutnej spoločnej večeri sa Nemec a Slafkovský zmenili na súperov

Šimon Nemec a Juraj Slafkovský po prvom vzájomnom súboji v NHL.
Foto
SOŠV/JOKO

Veľkí priatelia a bronzoví olympijskí medailisti z Pekingu 2022 Juraj Slafkovský a Šimon Nemec si v utorok zašli v New Yorku na spoločnú večeru, aby sa o deň neskôr stali súpermi na ľade. Jednotka a dvojka vlaňajšieho draftu NHL proti sebe nastúpili prvýkrát ako rivali v najlepšej lige sveta. Po zápase mal viac radosti Juraj Slafkovský, ktorého Montreal aj vďaka jeho gólu zdolal domáce New Jersey 3:2.

Po etablovaní sa Šimona Nemca v prvom tíme Devils mali dátum 17. januára 2024 poznačený v kalendároch slovenskí priaznivci NHL. Do hľadiska Prudential Centra v Newarku ich zavítali desiatky, mnohí s národnými vlajkami. Premiérový súboj Šimona Nemca s Jurajom Slafkovským na zámorskom ľade lákal mnohých.

ZOSTRIH ZÁPASU

Spokojnejší bol Juraj Slafkovský

Šimon Nemec bol v súboji druhým najvyťažovanejším hráčom Devils (21:53 min), v zápase si pripísal jednu asistenciu, tri strely, tri mínusové body, 1 bodyček, 1 nevydarený strelecký pokus a 2 zblokované strely súperov. Slafkovský strávil na ľade v drese Montrealu 17:29 min, okrem gólovej vyslal na bránku súpera ešte jednu strelu, mal plusový bod, dvakrát sa hodil do pokusov súperov. Obaja chodili aj na presilovky svojich tímov, v oslabeniach na ľade chýbali.

Montreal viedol po dvoch tretinách 2:0, v tretej však o náskok hneď v úvode prišiel. Napokon sa však radoval z výhry 3:2.

„Moje pocity po tomto zápase, ktorý bol špeciálny aj pre súboj so Šimonom, sú skvelé, vylepšila mi ich aj naša výhra. Som rád, že sme duel strhli na našu stranu, aj keď nám nevyšiel vstup do tretej tretiny. Teraz sa so Šimonom ešte stretneme, trocha sa porozprávame a budem ho môcť aj podpichnúť. Bude to však veľmi rýchle, keďže ideme ďalej a už vo štvrtok nás čaká ďalší zápas,“ povedal v šatni Canadiens pre olympic.sk Juraj Slafkovský.

„Z nášho prvého vzájomného súboja mám výborné pocity. Škoda len, že súboj nedopadol v prospech nášho tímu. Je výborné, že sme našu hru dotiahli na túto úroveň, máme však čo zlepšovať. Verím, že proti sebe odohráme ešte veľa zápasov,“ pridal postreh Šimon Nemec, ktorého prišli do Newarku podporiť otec, priateľka i skupina bývalých trénerov.

GÓL JURAJA SLAFKOVSKÉHO

Fajnová večera pred stretnutím

Šimon Nemec a Juraj Slafkovský po prvom vzájomnom súboji v NHL.
Šimon Nemec a Juraj Slafkovský po prvom vzájomnom súboji v NHL.
Foto
SOŠV/JOKO

Obaja mladí hokejisti sa deň pred zápasom stretli na večeri. Dobre sa porozprávali, zaspomínali si na predošlé stretnutia a povedali si, čo majú nové. „Dal som si fajnovú cibuľovú polievku i kalamáre. Veľa sme sa rozprávali. Obaja sme šťastní, že hráme v NHL. Tieto stretnutia sú pre nás špeciálnejšie, keďže sme spolu vyrastali, stretávali sa na ľade od našich deviatich, desiatich rokov a dnes máme možnosť hrať proti sebe v NHL,“ vrátil sa k večeri Juraj Slafkovský. „Rád som sa s Jurajom stretol. Dlhšie sme sa nevideli, mali sme si čo povedať. Bol to príjemný čas,“ reagoval na otázku o večeri Šimon Nemec.

Na ľade sa stretli niekoľkokrát zoči-voči. Slafkovský si na gólový puk medzi kruhy nakorčuľoval poza chrbát svojho kamaráta. V jednej chvíli ukázal rodák z Liptovského Mikuláša Nemec v súboji s rodeným Košičanom svoju šikovnosť a rýchlosť. Intenzívnejšie si jeden druhého však na ľade nestíhali všímať.

„Nesledujem súperov na ľade, snažím sa sústrediť na svoju hru. Keď však niekoho známeho míňam na ľade a všimnem si ho, trocha ho podpichnem. Do súbojov idem naplno proti každému. Dnes sa mi hralo naozaj dobre,“ priznal 19-ročný útočník

Juraj Slafkovský sa začína v NHL gólovo presadzovať

O súboji bronzových medailistov zo zimných olympijských hier 2022 v Pekingu sa na Slovensku hovorilo už zopár dní vopred. Atmosféru v hale vylepšovali aj slovenskí priaznivci.

„Slovenských vlajok bolo v hľadisku pomerne dosť. Teším sa, že sa na nás prišlo pozrieť veľa ľudí. Je to skvelé aj pre slovenský hokej. Tento duel sledovalo veľa divákov aj doma na Slovensku a nášmu hokeju tento záujem môže len pomôcť,“ povedal po stretnutí Juraj Slafkovský.

Devätnásťročný rodák z Košíc zaznamenal na ľade New Jersey svoj šiesty tohtosezónny gól a sedemnásty kanadský bod. Strelecky sa presadil aj v predošlom dueli proti Coloradu.

„Nepovedal by som, že mi to začína padať. Zlepšuje sa však moja strelecká úspešnosť. Vytváram si viac šancí, bývam na ľade v správnych priestoroch. Mal by som v nich bývať ešte viac. Verím, že v nastúpenom trende zlepšovania sa budem pokračovať. Som veľký a v priestore pred bránkou chcem využívať túto moju prednosť, čím vytváram aj priestor pre spoluhráčov,“ doplnil Juraj Slafkovský.

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV