Športové aktuality
Video
4 min. čítania

OHM: Futsalisti s prvým víťazstvom, Thomas Bach: "Môžete byť hrdí!"

Ján Šiller, video SOV/Andrej Galica

Buenos Aires 11. októbra (SOV) - Slovenskí futsalisti na tretí pokus na olympijskom turnaji strelili prvé góly, získali prvé body a vybojovali prvé víťazstvo. Panamu zdolali 4:1 a preskočili ju v tabuľke skupiny A.

Slovensko - Panama 4:1 (3:0)
Góly: 5. a 34. Koricina, 13. a 17. Bačo - 23. Ogilvie

Zostava SR: Kevin Kollár, Tibor Boháč - Sebastián Bačo, Jakub Filip, Kristián Medoň, Rastislav Moravec, Jozef Koricina, Matúš Šlehofer, Matúš Ševčík, Marek Kuruc.

Zverenci trénera Michaloviča naskočili do zápasu s papierovo najslabším súperom odvážne a aktívne. Skóre otvoril po biliardovej akcii v 5. minúte Jozef Koricina. V 13. minúte pridal po dobrej prihrávke strelou z prvej gól na 2:0 Sebastián Bačo. Rovnaký hráč stanovil o štyri minúty polčasový stav 3:0. Na všetky tri góly prihrával Marek Kuruc.

Druhý polčas začali lepšie Panamčania. Ich aktivita vyústila tri minúty po zmene strán do gólu Jaira Ogilvieho. Súper vycítil šancu na obrat výsledku, ale Jozef Koricina šesť minút pred koncom stretnutia druhým gólom v zápase poistil víťazstvo Slovenska. Skvelým výkonom sa po tretí raz blysol brankár Kevin Kollár.

Jozef Koricina: "Je to úžasný pocit. Dnes sme hrali ako jeden tím a to rozhodlo o našom víťazstve. Verili sme si na lopte, tvorili sme a vďaka tomu sme vyhrali."

Sebastián Bačo: "Je to úžasný pocit. Taký obrovský turnaj a náročný súper, sme neskutočne radi, že sa nám to podarilo."

Pavol Michalovič, tréner: "Víťazstvo chutí super. Veľmi sa teším, že sa nám konečne podarilo vyhrať. Konečne sa nám podarilo streliť gól na olympiáde. Z chalanov opadla nervozita. Toto víťazstvo sme potrebovali, chlapcom dodalo sebavedomie a teraz sa im lepšie pôjde do zápasu s Egyptom."

Priebežná tabuľka skupiny A

OHM: Futsalisti s prvým víťazstvom, Thomas Bach: "Môžete byť hrdí!"


Dávid Gajdoš v červenej čiapke, foto SOV/Andrej Galica
Dávid Gajdoš v červenej čiapke, foto SOV/Andrej Galica

Plavci Tamara Potocká a Dávid Gajdoš vo štvrtok ukončili svoje súťažné pôsobenie na OHM. Do semifinále nepostúpili. Potocká absolvovala už svoju štvrtú a piatu disciplínu na hrách. Jej čas 27,10 s. v 50 m voľným spôsobom znamenal v konkurencii 54 plavkýň 25. miesto. Najrýchlejšia v rozplavbách bola Češka Barbora Seemanová s časom 25,44 s. Len o pár minút neskôr Slovenka nastúpila na 100 m motýlik, vysilená dohmatla v rozplavbe posledná, celkovo 28. z 29. Za najrýchlejšou Nemkou Angelinou Koehlerovou (59, 99 s.) zaostala o 4,81 s. Dávid Gajdoš na 100 m prsia spomedzi 32 plavcov zaplával 24. najrýchlejší čas 1:04,87. Za najrýchlejším Juhoafričanom Michaelom Jamesom Houliem zaostal o 3,50 s.

Ľubomír Kubiš, foto SOV/Andrej Galica
Ľubomír Kubiš, foto SOV/Andrej Galica

Chodec Ľubomír Kubiš obsadil na 5000 m ôsmu priečku časom 21:10,94 min. Jeho celkový výsledok bude závisieť od druhého výkonu.

Ľubomír Kubiš"Som spokojný, lebo sa mi vôbec nešlo ľahko. Mal som cieľ skončiť približne do desiateho miesta, takže som nadmieru spokojný. Skupina favoritov mi tesne po 3 km ušla. Prestal som vládať, spomalil som na svoje tempo a dokráčal po svojom.  Je pre mňa veľkou cťou byť na tejto olympiáde."

V Olympijskej dedine mládeže sme dnes stretli prezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasa Bacha. Hneď po zoznámení sa nám povedal: "Môžete byť na ňu hrdí!" a ukázal na Danku Bartekovú, členku Komisie športovcov MOV, ktorá aj v Buenos Aires vzorne reprezentuje Slovensko. Večer prišla na zápas podporiť futsalistov, čo im evidentne pomohlo.

Tlačový atašé výpravy SR Ján Šiller, Danka Barteková a Thomas Bach, foto SOV/Andrej Galica
Tlačový atašé výpravy SR Ján Šiller, Danka Barteková a Thomas Bach, foto SOV/Andrej Galica

Danka Barteková a Jozef Koricina
Danka Barteková a Jozef Koricina

Danka Barteková a Marek Kuruc
Danka Barteková a Marek Kuruc

V piatok sa predvedie 7 Slovákov

15:00 Miroslava Záborská, plávanie, 100 m prsia (naživo na https://www.olympicchannel.com/en/live/)
15:30 Katarína Pecsuková, Emanuela Luknárová, kanoistika, kajak šprint
16:00 Tatiana Kukuľková, stolný tenis, mix družstiev
21:10 Andrej Paulíny, atletika, 1500 m (naživo na https://www.olympicchannel.com/en/live/)
21:25 Michaela Vrecková, atletika, vrh guľou (naživo na https://www.olympicchannel.com/en/live/)
21:30 Lenka Kovačovicová, atletika, 100 m (naživo na https://www.olympicchannel.com/en/live/)

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV