Športové aktuality
2 min. čítania

Olympijský klub Banská Bystrica zorganizoval: Celoslovenská športiáda seniorov 2018 s medzinárodnou účasťou

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Do 6. ročníka Celoslovenskej športiády seniorov AkSen 2018 sa zapojilo 78 seniorov z piatich regionálnych centier AkSen (RC) - aktívny senior, o.z. v SR a hostia z troch partnerských združení v ČR. Organizátorom športiády bolo RC Aksen v Banskej Bystrici v súčinnosti s centrálou AkSen - aktívny senior, o.z. v Piešťanoch. Športiádu organizačne zabezpečilo 45 dobrovoľníkov, z toho bolo 7 rozhodcov. V utorok 25. 9. 2018 si prví súťažiaci otestovali postreh a zručnosť v stolnom tenise - súťažilo 13 účastníkov v kategóriách muži, ženy. Poobede absolvovali športovci z rôznych miest moderovanú prehliadku historického centra Banskej Bystrice so sprievodným slovom historičky PhDr. Marty Mácelovej po ktorej sa uskutočnilo prijatie na radnici primátorom mesta Banská Bystrica Mudr. Jánom Noskom a pracovníkmi MsÚ z odboru školstva a medzinárodných vzťahov.
V stredu 26.9. 2018 podujatie slávnostne otvoril viceprimátor mesta Martin Turčan, ako aj čestný predseda podujatia, olympijský víťaz a majster Európy v chôdzi Jozef Pribilinec. Prítomných pozdravila Výkonná riaditeľka AkSenu Mgr. Jarmila Staneková z Piešťan a koordinátorka Regionálneho centra Banská bystrica Ing. Natália Ceglédyová. Nechýbali zástupcovia z.o.z. Banskobystrický okrášľovací spolok, Centra voľného času Havranské, Komunitného centra Fončorda, ako aj hlavný sponzor podujatia Nadácia Eriky Karovej.
Účastníci športiády v počte 66 súťažili v 5. disciplínach viacboja družstiev a jednotlivcov, ktorými boli - hod loptou na basketbalový kôš, šípky, streľba na florbalovú bránku, cornohole a disc golf. Po skonćení viacboja sa uskutočnila súťaž družstiev v petangu. Výsledky vo viacboji, petangu a stolnom tenise sú v prílohe. Putovný pohár si odniesli seniori z Krajskej rady seniorů Moravskoslezkého kraje Ostrava.
Poďakovanie patrí organizačnému tímu, sponzorom a desiatkam seniorov, ktorí prišli a robili všetko, čo bolo potrebné.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV