Športové aktuality
2 min. čítania

Organizačný výbor ZOH 2010 vo Vancouvri urobil ďalšiu úpravu rozpočtu

Vancouver 31. januára (TASR) - Výdavky na usporiadanie ZOH 2010 vo Vancouvri sa údajne vyšplhajú až do výšky 1,63 miliardy dolárov, čo je o 103 miliónov dolárov viac, ako pôvodne organizátori očakávali. V piatok to oznámil organizačný výbor hier (VANOC). Na pokrytie týchto výdavkov vyčlenil organizačný výbor zhruba polovicu z 81 miliónov dolárov, ktoré sa nachádzajú v rezervnom fonde. Vychádzal pritom z predpokladu, že zvyšných 40 miliónov postačí na zabezpečenie hladkého priebehu hier. Podľa posledných predpokladov je však nutné navŕšiť sumu v rezervnom fonde na 60 miliónov. Tie by mali byť postačujúce aj v prípade ďalších ekonomických otrasov.

"Musíme sa na chvíľu zastaviť a všetko premyslieť. Potom môžme opäť začať pracovať," uviedol výkonný riaditeľ VANOC John Furlong. Dodal, že Medzinárodný olympijský výbor (MOV) ešte musí dotiahnuť sponzorské zmluvy s 11 sponzormi, tie by mali priniesť sumu 21,4 milióna dolárov. Ďalších 8,2 miliónov sa očakáva od domácich sponzorov.

Organizátori sa dočkali aj pozitívnych správ. Takou je predovšetkým skutočnosť, že príjmy z predaja vstupeniek a reklamných produktov sú väčšie, ako sa pôvodne očakávalo.

Piatková úprava rozpočtu je poslednou naplánovanou pred budúcoročnými ZOH.

© 2009, Autorské práva TASR. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR je výslovne zakázané.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV