Športové aktuality
2 min. čítania

Organizátori ZOH 2010 chcú zastaviť neautorizovaný predaj vstupeniek

Vancouver 19. marca (TASR/Reuters) - Organizátori zimných olympijských hier 2010 vo Vancouveri podnikajú právne kroky na zastavenie predaja vstupeniek prostredníctvom neautorizovaných predajcov. Zároveň sa snažia zistiť, akým spôsobom sa vstupenky k týmto predajcom dostali.

Organizačný výbor vancouverskej olympiády (VANOC) obvinil v utorok spoločnosť Coast2Coast Tickets z porušenia dohody o tom, že žiadne vstupenky nepôjdu do opätovného predaja prostredníctvom dílerov. V samotnom Vancouvri nie je obchodovanie s lístkami zakázané, no podľa dohody s VANOC nemôžu držitelia vstupeniek svoje lístky ďalej predávať bez povolenia výboru. Celý spor sa dokonca dostane aj pred súd.
Vstupenky na ZOH 2010 sa začali predávať od októbra minulého roka. VANOC doposiaľ za ne zinkasoval 354 miliónov kanadských dolárov, pričom o vstupenky na najpopulárnejšie podujatia bol taký záujem, že organizátori museli ich držiteľov vyberať žrebovaním spomedzi záujemcov.

© 2009, Autorské práva TASR. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR je výslovne zakázané.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV