Športové aktuality
2 min. čítania

Patrícia Tománková s cenou Judo Award chce ísť do LA 2028

Patrícia Tománková počas Judo Awards v Pezinku.
Foto
TASR/JAROSLAV NOVÁK

Talentovaná džudistka Patrícia Tománková sa stala držiteľkou ďalšieho ocenenia. Na Judo Awards v Pezinku si prevzala cenu pre najlepšiu slovenskú džudistku roka v absolútnej kategórii.

Patrícia Tománková má za sebou výnimočný rok, na ktorý by rada nadviazala aj v budúcnosti. Zlaté medaily si vybojovala na Európskom olympijskom festivale mládeže v Maribore, majstrovstvách sveta i majstrovstvách Európy dorastencov. Z 29 stretnutí medzi dorastenkami a juniorkami vyhrala 28, 24 z nich pred časovým limitom. Na tatami ťahala aj sériu 23 víťazstiev v rade. Európske olympijské výbory ju vyhlásili za 3. najlepšiu športovkyňu roka v letných športoch.

„Mojím cieľom je zúčastniť sa na olympijských hrách. Šancu budem mať v Los Angeles 2028 a dúfam, že odtiaľ prinesiem medailu,“ povedala počas slávnostného galavečera šestnásťročná Pezinčanka, ktorá vyhrala aj kategórie dorasteniek a junioriek.

Džudistom roka 2023 sa v mužskej kategórii stal Márius Fízeľ, ktorý obsadil na ME v Montpellieri 5. miesto. Od zisku medaily na ME v najťažšej váhovej kategórii nad 100 kg ho delil jeden úspešný duel. Okrem úspechu na šampionáte vo Francúzsku triumfoval v sezóne aj na turnaji v austrálskom Perthe a na podujatiach európskeho okruhu v Prahe a vo Varšave obsadil 2. priečku. Vo svetovom renkingu mu patrí 22. miesto a je hlavným slovenským kandidátom pre zisk miestenky na OH v Paríži.

Druhé miesto v ankete získal medzi mužmi Peter Žilka (do 90 kg), tretí skončil Matej Poliak (do 66 kg). Najlepším juniorom je Benjamín Maťašeje (do 100 kg), medzi dorastencami triumfoval Matej Pecha.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV