Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Pištole, pušky, brokovnice. Streľbe sa venujú tínedžeri i šesťdesiatnici

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Streľba je tradičný olympijský šport, ktorý bol v programe Hier už na prvých novodobých olympijských hrách v Aténach 1896. Strelci sa nepredstavili na sviatku športu len na olympijských hrách v roku 1904 v St. Louis a 1928 v Amsterdame. V rámci ďalšieho Olympijského podcastu, ktorý vám exkluzívne prináša partner Tipos, sme sa rozprávali s dlhoročným trénerom športovej streľby a šéftrénerom streleckého oddielu športového centra polície, Františkom Feckom.

„V streľbe to je podobné ako v atletike. V kráľovnej športu má niekto talent na šprinty, iný je vytrvalec, ďalší špecialista na skok do výšky, hod guľou. Aj streľba má široké členenie. V brokových disciplínach musí mať človek výborný reakčný čas. Nie každý je geneticky stavaný, aby podal takýto výkon. Potom máme statické disciplíny. Puška, pištoľ, kde sa človek vrcholne koncentruje dlhý čas v jednej polohe. Odlišností je teda dosť. Nepamätám si nikoho, kto by dokázal kombinovať v streľbe všetky disciplíny. Maximálne tak pušku a pištoľ.“

Redaktor Stanislav Benčat sa spoločne s trénerom Feckom pozreli na viacero tém zo streleckého prostredia. Čo všetko v novom Olympijskom podcaste teda nájdete?

Ako sa členia disciplíny v rámci športovej streľby?

Koľko tisícok eur stoja pušky či brokovnice?

Kde na Slovensku sa môžu športovci venovať streľbe?

Ide o nebezpečný šport?

Slovensko malo vždy skvelých strelcov, majú však svojich nasledovníkov?

Je streľba sexi šport?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si predchádzajúci Olympijský podcast

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si najnovší TalkSport

 Všetky podcasty 


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV