Športové aktuality
2 min. čítania

Po víťazstve v Levi pribudol do Vlhovej stáda sobík Michal

Petra Vlhová ďalšieho soba za víťazstvo v Levi pomenovala Michal.
Foto
TASR/AP

Petra Vlhová začala slalomovú časť olympijskej sezóny najlepším možným spôsobom. Vo fínskom Levi vyhrala úvodné preteky v slalome vo Svetovom pohári v zjazdovom lyžovaní 2021/22.

Vlhová svoju veľkú rivalku Mikaelu Shiffrinivú zdolala o 31 stotín sekundy, tretia Lena Dürrová zaostala o 84 stotín. Slovenská lyžiarska hviezda viedla pred Američankou Shiffrinovou už po prvom kole, k 11 stotinám sekundy náskoku pridala v druhom ďalšie dve desatiny.

Petra Vlhová bola v Levi od začiatku novembra a po kvalitnej príprave mala dobrý pocit. Už ráno po zobudení tušila, že to môže byť jej deň.

„Ráno som sa cítila veľmi dobre. Chcela som ísť v oboch jazdách na doraz. Ani dnes to nebolo ľahké. Robila som to, čo som mala, zašla dva vyrovnané slalomy, aj keď v prvom kole nebola spodná pasáž úplne dobrá. V druhom to už bolo lepšie. Som v Levi už dlhšie, ale vedela som, čo ma čaká. Vyplatilo sa to,“ povedala v prvom popretekovom televíznom rozhovore víťazka.

Liptáčka dosiahla 21. prvenstvo vo Svetovom pohári v kariére, trináste slalomové. V Levi oslavovala už štvrtýkrát a v počte triumfov sa v tomto fínskom stredisku vyrovnala Shiffrinovej. Rovnako ako pred rokom môže Petra Vlhová dosiahnuť za polárnym kruhom slalomové double, ďalšie preteky sú na programe už v nedeľu.

„Rada jazdím na tomto snehu. Preteky v Levi ma bavia. Som šťastná, že som v tomto stredisku opäť zvíťazila. Začínam milovať Fínsko i tunajšie počasie. Nestáva sa často, že v jednom stredisku sa mi podarí vyhrať po roku znova. Som skutočne šťastná,“ povedala zverenka Maura Piniho, ktorá má v hodnotení Svetového pohára na svojom konte 160 bodov a po troch pretekoch sezóny jej patrí 3. priečka za Shiffrinovou (180) a Slovinkou Andrejou Slokarovou.

Od roku 2013 dostávajú víťazky slalomu v Levi aj sobie mláďa. Doteraz ho získali iba Vlhová, Shiffrinová a Slovinka Tina Mazeová. Najlepšia žena v cieli zároveň pomenuje sobie mláďa. Vlhová zvažovala dve mená. „Napokon tomuto sobíkovi dám asi meno Michal. Rovnako sa volá aj môj priateľ. Je to láska môjho života,“ vyznala sa Petra Vlhová.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV